'Kapalı Kapılar Ardında Ülkenin Temel Sorunu Çözülmez, Çözümsüzlük Üretirsiniz'

'Kapalı Kapılar Ardında Ülkenin Temel Sorunu Çözülmez, Çözümsüzlük Üretirsiniz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinin geldiği son aşamayla ilgili konuştu. Çözüm için şeffaflık gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kapalı kapılar ardında, masanın bir ucunda Öcalan öteki ucunda Erdoğan ve Davutoğlu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinin geldiği son aşamayla ilgili konuştu. Çözüm için şeffaflık gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kapalı kapılar ardında, masanın bir ucunda Öcalan öteki ucunda Erdoğan ve Davutoğlu oturmuşlar, konuşuyorlar. Ne konuştuklarını bilmiyoruz, ne söylediklerin de bilmiyoruz. Kapalı kapılar ardında Türkiye'nin en temel sorunu çözülmez, çözümsüzlük üretirsiniz. Zaten bu hükümette topluma güven vermiyor, gitme zamanı." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin TBMM Grubu 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı için geldiği Antalya'da, Manavgat'ta sel felaketinde maddi zarara uğrayan esnafı ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, dönüş yolunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

HDP'nin 40 kişinin hayatını kaybettiği 6-7 Ekim çağrısının ardından bu defa Kobani için 1 Kasım'da düzenlenecek küresel eyleme destek çağrısı yapmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Herkesi sükunete davet ediyorum. 40 kişi hayatını kaybetti. Böyle bir acı tabloyu istemiyoruz ülkemizde. Demokratik yollarla eylem yapılabilir ama can kaybı, mal kaybı, dükkan yağmalama, kütüphane yakma; bunlar bizim kabul edebileceğimiz şeyler değil, doğru da değil. Hükümet de aklını başına alsın, yaptıkları bütün yanlışın faturasını millete ödetiyorlar, aynı hatları sürekli tekrar ediyorlar. Aynı hatayı tekrar etmek, çözüm getirmez, yanlış yapıyorlar, yanlış çözüm getirmez. Bunların üzerinde herkesin durması lazım. Ülkeyi ve vatandaşları sağduyuya davet ediyorum." diye konuştu.

Çözüm sürecinin geldiği aşamayla ilgili bir soruya ise Kılıçdaroğlu, baştan beri böyle bir çözüm sürecinin olmayacağını söylediklerini vurguladı. İki tarafın birbirine güvenmediğini savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İki taraf masaya oturmuşlar ne konuştuklarını bilmiyoruz. Biz ne dedik; eğer siz bu işi çözecekseniz şeffaf olacaksınız, toplumsal desteğiniz olacak, neyi nasıl yapacağınızı çıkıp söyleyeceksiniz, anlatacaksınız. Kapalı kapılar ardında, masanın bir ucunda Öcalan öteki ucunda Erdoğan ve Davutoğlu oturmuşlar, konuşuyorlar. Ne konuştuklarını bilmiyoruz, ne söylediklerin de bilmiyoruz. Neden, hangi taahhütler verildi de şimdi yerine getirilmedi onu da bilmiyoruz, kimse de bilmiyor. Kapalı kapılar ardında Türkiye'nin en temel sorunu çözülmez, çözümsüzlük üretirsiniz. Zaten bu hükümette topluma güven vermiyor, gitme zamanı. Akıllı yönetililir bir devlet, akılsızla değil, aklı devre dışı bırakırsanız kaosu yaratırsınız. Bakın şiddet geldi, 40 vtandaş öldü, niye öldü, bunun hesabını kim verecek? Normal demokrasilerde hesabını veren siyasi otorite olur, yok öyle bir otoride. Çünkü hükümet sorun olmaya başladı. Sorun çözen bir hükümet değil artık sorun olan bir hükümet, sorun çözemez. Hele temel sorunları hiç çözemez."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.