Kapadokya Vadileri Kamerayla İzleniyor

Kapadokya Vadileri Kamerayla İzleniyor

Kapadokya bölgesindeki vadiler ilk planda 7 ayrı noktada oluşturulan 22 tane 3G’li kamera sistemi sayesinde Jandarma Komutanlığı bünyesinde yer alan Harekat Merkezi’nde 24 saat takip ediliyor.Kamera sistemini Nevşehir’in Göreme beldesindeki...

Kapadokya bölgesindeki vadiler ilk planda 7 ayrı noktada oluşturulan 22 tane 3G’li kamera sistemi sayesinde Jandarma Komutanlığı bünyesinde yer alan Harekat Merkezi’nde 24 saat takip ediliyor.

Kamera sistemini Nevşehir’in Göreme beldesindeki Zemi Vadisi’nde düzenlenen törenle Vali Mehmet Ceylan hizmete açtı. Jandarma yetkililerinden kamera sistemi ile ilgili bilgi alan Vali Ceylan, sonrasında beraberindeki heyetle birlikte sistemin çalışmasını izledi. Burada basın mensuplarına bilgi veren Ceylan, Kapadokya bölgesindeki vadilerin daha güvenli ve temiz olması için yaptıkları çalışmalar neticesinde bölgedeki 7 ayrı noktaya kurulan 3G sistemi ile çalışan 22 ayrı kamera ile bölgenin izlenmesine başlandığını ifade etti.

Kameraların görüntülerinin Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan Harekat Merkezi’nde 24 saat takip edildiğini anlatan Ceylan, "Kameralar kayıtları da depolanarak saklanmaktadır. Yılbaşından itibaren 10 güvenlik görevlisi de bölge genelindeki vadilerde görev yapmaktadır. Önceki aylarda vadilerin temizliği konusunda sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve vatandaşlarla birlikte çalışma yapmıştık, bundan sonra da devam edeceğiz. Daha güvenli bir bölge için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan destekle birlikte çalışmalara devam ediyoruz. Kamera sistemlerinin maliyeti 150 bin lira oldu ama ödeneğimiz var. Sadece 7 bölgedeki vadilerde değil bütün vadilerde sistemi kuracağız. Burada 3G sisteminin çalışmasını test ettik, güzel bir sonuç aldık. Kamera sistemi ve özel güvenlik ekibi yanında jandarma ekipleri de yaya, mekanize ve atlı birliklerle güvenlik tedbirlerini ayrıca alıyor." dedi.

Kamera sisteminin çalışması hakkında bilgi veren yetkililer ise "Birinci kamera yolu, ikinci kamera vadilerin girişlerini görürken, sistemi korumak için ayrıca bir sistem bulunuyor. Görüntüler Jandarma Harekat Merkezi’ne online olarak anında iletiliyor. Bölgedeki ilk full HD mobese görüntüleridir. Diğer sistemler analog çalışırken bu dijital full HD görüntü sağlıyor. Bununla kişilerin yüzlerini, araçların plakalarını okuyabiliyoruz." diye belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.