Kanuni Üniversitesi'nin Rektörlüğüne Prof. Dr. Serindağ Atandı

Kanuni Üniversitesi'nin Rektörlüğüne Prof. Dr. Serindağ Atandı

Adana Kanuni Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Osman Serindağ atandı. Adana’da Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfı bünyesinde kurulan ve Adana’nın ilk vakıf üniversitesi olan Kanuni Üniversitesi’nin rektörlüğüne, uzun yıllar Çukurova...

Adana Kanuni Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Osman Serindağ atandı.

Adana’da Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfı bünyesinde kurulan ve Adana’nın ilk vakıf üniversitesi olan Kanuni Üniversitesi’nin rektörlüğüne, uzun yıllar Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Osman Serindağ getirildi. 2011 yılında Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi Rektör Yardımcılığı’na görevlendirilen Prof. Serindağ, üniversitenin kuruluş aşamasında kurumsallaşmasında büyük görevler üstlenmişti. Serindağ’ın, Abdullah Gül Üniversitesi’nin kuruluşunda kazandığı deneyim ve bugüne kadarki 30 yıllık akademik ve idari birikimleri Kanuni Üniversitesi açısından büyük bir kazanım olarak değerlendiriliyor.

Çukurova Üniversitesi ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin ardından, Adana'nın üçüncü üniversitesi olacak Kanuni Üniversitesi’nde 3 fakülte ve 2 enstitü kurulması kararı Resmi Gazete’de yer alarak yürürlüğe girmişti. İlk öğrencilerini 2015 yılında almayı planlayan Kanuni Üniversitesi'nde Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik, Mimarlık ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi ile Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü yer alacak.

Üniversitenin merkez Seyhan ilçesi Sarıhuğlar Mahallesi’nde 93 dönümlük arazisinde idari binalar, kütüphane, uygulama-araştırma merkezi, tasarım stüdyoları, kongre merkezi, yurt, spor salonu, öğrenci merkezi ve cami yapılması planlanıyor. Kanuni Üniversitesi şu an Güzelyalı Mahallesi’nde irtibat ve tanıtma ofisiyle hizmet veriyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.