Kanalizasyonun Karıştığı İçme Suyundan 215 Kişi Hastalandı

Kanalizasyonun Karıştığı İçme Suyundan 215 Kişi Hastalandı

Malatya’da kanalizasyon atığı karıştığı iddia edilen içme suyu nedeniyle kusma ve mide bulantısı şikayetiyle 5 günde 215 kişinin hastaneye başvurduğu bildirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Battalgazi...

Malatya’da kanalizasyon atığı karıştığı iddia edilen içme suyu nedeniyle kusma ve mide bulantısı şikayetiyle 5 günde 215 kişinin hastaneye başvurduğu bildirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Battalgazi ilçesi Toygar ve Boran mahallelerinde su kaynaklarının azalması nedeniyle 20 günden bu yana şehir şebekesi yerine artezyen kaynağından içme suyu sağlanmaya başlandığını belirtti. İki mahallede içme suyunu tüketen 215 kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurduğunu ifade eden Ağbaba, şöyle devam etti: “Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre 11 Eylül’de 40 kişi, 12 Eylül’de 54 kişi ,13 Eylül’de 73 kişi, 14 Eylül’de 33 kişi ve 15 Eylül’de 15 kişi rahatsızlanmaları sonucu hastanelerde tedavi gördü. Battalgazi İlçesinde yaz ayları boyunca devam eden içme ve sulama suyu sorunu sonuçta korkulan noktaya gelmiş, yüzlerce vatandaşımızı hastanelik etmiştir.”

Veli Ağbaba, TBMM’ye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması için bu konularla ilgili iki soru önergesi verdi. Ağbaba, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na "Malatya’da 3 ay içerisinde hastaneye kusma, ishal ve mide bunaltısı teşhisi ile yatan hasta sayısı kaçtır? Geçtiğimiz yıl aynı döneminde ki vaka sayısı kaçtır? Hastalıkların içme suyunun yeteri kadar klorlanmamasından kaynaklı arttığı doğru mudur? 3-Battalgazi Bölgesinde yıllardır devam eden içme suyu sorunundan kaynaklı vatandaşların başta bağırsak kanseri olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalandıkları iddia edilmektedir. Son 10 yıllık dönem içerisinde Malatya ilinde ve ilçelerinde ayrı ayrı bağırsak kanseri hastalığına yakalanan kişi sayısı kaçtır?” sorularını yöneltti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bakan Eroğlu’na ise “Battalgazi İlçesinde sulama suyu yetersizliği nedeniyle pek çok vatandaş ağaçlarını kanalizasyon suyu ile sulamaktadır. İçme suyuna kanalizasyon sularının sızdığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise gerekli önlemler neden alınmamıştır? Bölgenin su sorununu çözmek için devreye konulan atık su arıtma tesisinin yeterince arıtma yapmadan kirli suları bıraktığı, bahse konu suyun da hastalıkları tetiklediği iddiaları doğru mudur? Atık su arıtma tesisinin çalışmasıyla ilgili Bakanlığınıza ulaşan bir şikayet var mıdır? Var ise sorunun çözümü için hangi çalışmalar yapılmıştır? Battalgazi İlçesinde yıllardır devam eden içme ve sulama suyu problemlerinin çözümü için Bakanlığınız tarafından sürdürülen çalışmalar nelerdir? Battalgazi’de yaşayan vatandaşlar daha kaç yıl bu sorunlarla uğraşmak zorunda kalacaktır?” sorularını yöneltti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.