Kanada'nın Başkentinde Terör Alarmı

Kanada'nın Başkentinde Terör Alarmı

Kanada'nın başkenti Ottawa'da üniformalı ve tüfekli bir kişinin Ulusal Savaş Anıtı'nda nöbet tutan bir askeri vurduğu bildirildi. Olayın ardından saldırganın parlamento binasına kaçtığı ve burada da bir kişinin vurularak öldürüldüğü...

Kanada'nın başkenti Ottawa'da üniformalı ve tüfekli bir kişinin Ulusal Savaş Anıtı'nda nöbet tutan bir askeri vurduğu bildirildi. Olayın ardından saldırganın parlamento binasına kaçtığı ve burada da bir kişinin vurularak öldürüldüğü ifade edildi.

Parlamento binasının kafeteryasında çalışan Alain Merisier, Kanada CBC habere yaptığı açıklamada Centre Block bölgesinde arabanın içinde uzun namlulu bir tüfeğe sahip bir adam gördüğünü söyledi.

Silah seslerinin duyulmasının ardından bir askerin vurulduğu ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Yerel basına bilgi veren görgü tanıkları, ateş eden kişi kısa boylu, siyah ve uzun saçlı olduğunu belirtti.

Parlamentoda çalışan Scott Walsh, zanlının arabayı parlamento binasının kapısına doğru sürüp en az iki el ateş ettiğini söyledi.

Silah seslerinin ardından özel tim parlamentoyu giriş çıkışlara kapattı. Bakanlar, milletvekilleri ve gazeteciler binada kaldı. Başbakan Stephen Harper'in ise olay anında parlamento binasında olmadığı ve güvende olduğu açıklandı. Ayrıca muhalefet partisi lideri Tom Mülcair ve Özgürlük Partisi lideri Justın Trudeau'nun da güvende oldukları bildirildi.

Daha sonra parlamento içinde silah sesleri duyuldu. Yeni Demokrat Partili bakan Hélène Laverdière en az 20-30 el ateş duyduğunu ve kendini yere attığını bildirdi. Burada bir şüpheli vurularak öldürüldü. Polis, bir şüpheliyi daha arıyor. Bakanların da binadan tahliye edildikleri açıklandı.

Parlamentodaki olayın ardından yakındaki bir AVM'den de silah sesleri geldi. Polis, başkentteki büyük bir alanı abluka altına aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.