’kan Film Festivali’ Yarın Başlıyor

’kan Film Festivali’ Yarın Başlıyor

‘Kan bağışının önemi’ ile ‘Talasemi ve orak hücre anemi hastalığı’ konularını işleyen kısa film ve kamu spotlarının yarışacağı, toplamda 9 bin 500 lira para ödülü dağıtılacak ‘Kan Film Festivali’ 6-8...

‘Kan bağışının önemi’ ile ‘Talasemi ve orak hücre anemi hastalığı’ konularını işleyen kısa film ve kamu spotlarının yarışacağı, toplamda 9 bin 500 lira para ödülü dağıtılacak ‘Kan Film Festivali’ 6-8 Mayıs tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecek.

Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği’nin (ATODER) yürütücülüğünde, Talasemi Federasyonu ile Kızılay’ın proje paydaşlığında ve sponsorların desteğiyle düzenlenen Kan Film Festivali, yarın Adana’da başlıyor.

Ulusal boyutta kalıtsal kan hastalıklarının toplumdaki bilincinin artırılmasını ve kalıtsal kan hastalarının sorunları ile çözümlerine sanatsal bakış açısıyla farkındalık kazandırılması hedeflenen festivalde, ‘Kan bağışının önemi’ ile ‘Talasemi ve orak hücre anemi hastalığı’ konularını işleyen kısa film ve kamu spotları yarışacak.

Kan bağışı bilincinin artırılması, Talasemi hastalığının tanıtılması ve sosyal sorumluluk bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunmak için düzenlenen festivalde yarışmalara Türkiye genelinde 30’un üstünde film başvurdu. Festivalde birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise bin 500 para ödülü verilecek.

Kan Film Festivali Düzenleme Komitesi Başkanı ve ATODER Başkanı Ali Kılıç, ilk kez düzenledikleri festivalde yarışmalara 30’un üzerinde film gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, yarışmayı geleneksel hale getireceklerini bildirdi. Kılıç, “Bu festivalde en büyük amacımız toplumsal bilincin artırılması, aynı zamanda Talasemi taşıyıcılığı ile ilgili toplumumuzun bilinçlenmesi, hasta doğumunun önlenmesidir” dedi.

FESTİVAL PROGRAMI

6-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kan Film Festivali’nin programı şu şekilde:

"6 Mayıs Cuma Günü saat 14.00’te Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda film gösterimleri. 16.00’da Seyhan Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Toplantı Salonu’nda açılış kokteyli ve film gösterimleri. 7 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de film gösterimleri. 8 Mayıs Pazar saat 13.00’te Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde panel, saat 16.00’da Seyhan Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Toplantı Salonu’nda ödül töreni, saat 20.00’de ’Her Telden Her Dilden Ezgiler 2’ konseri. 6-7-8 Mayıs Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde fotoğraf, ebru ve çini sergisi."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.