Kampüste Kutlu Doğum Coşkusu

Kampüste Kutlu Doğum Coşkusu

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Selçuk Üniversitesi’nde düzenlenen Kutlu Doğum programlarına Sanatçı Alper Kış ve Engin Noyan’ın konuk odu. Etkinliklerin ikinci gününde Sanatçı Ömer Karaoğlu sahne aldı.

Selçuklu Belediyesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ’in doğumunun 1444. yılı kapsamında Selçuk Üniversitesi’nde Kutlu Doğum etkinlikleri gerçekleştirdi. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve ilk gününde Münib Engin Noyan ve Sanatçı Alper Kış’ın sahne aldığı etkinlikler Sanatçı Ömer Karaoğlu konseri ile devam etti. Etkinlik öncesi Selçuklu Belediyesi tarafından programa katılanlara günün anısına kırk hadis kartları ve üzerinde hadislerin yer aldığı rozetler dağıtıldı.

Kutlu Doğum’un coşkusunun yaşandığı bu güzel etkinlikte öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Karaoğlu, “Bizim arzu ettiğimiz ve doğru bulduğumuz yaşayan bir peygamberin, çağrısıyla aramızda var olan ve dünyanın davetine yine muhtaç olduğu bir peygamberin o diri ve diriltici nefesini anlamaya çalışmak olmalı. Biz yaşayan, bugün ve ebediyen de yaşayacak olan, haktan yana, adaletten yana, merhametten yana en güzel örneğimizi ve önderimizi anlamaya çalışcağız” dedi.

Söylediği ezgi ve ilahilerle salonda duygusal anlar yaşatan Karaoğlu’na zaman zaman salondakilerde eşlik etti. Karaoğlu programda sevilen ezgi ve ilahilerinden olan “Mekke”, “Adı İçin Yaşamak”, “Şehit Tahtında” ve “La İlahe İllallah” ve “Kuşlar” gibi eserlerini seslendirdi.

Selçuklu Belediyesi, Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında 22 Nisan Çarşamba Günü Saat 20.00’de Mevlana Kültür Merkezi’nde de bir program düzenleyecek. Peygamber Efendimizin Nat-ı Şerifler, ilahiler, şiir ve kasidelerle anılacağı gecede Dursun Ali Erzincanlı da sahne alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.