Kampüs alanımız buna uygun

Kampüs alanımız buna uygun

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, üniversite sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini belirterek, “Yeni kampüs alanını buna göre ayarladık. Üniversite-sanayi işbirliği artacak” dedi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ve Konya Teknik Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Ayhan Tekin de hazır bulundu.

2 MİLYON METREKARELİK ALAN TAHSİS EDİLDİ

Konya Teknik Üniversitesi’nin kampüs yerinin hazır olduğunu kaydeden Prof. Dr. Babür Özçelik, “5 farklı alanda araziler vardı. Sanayicilerimizin beklentisi sanayiye yakın bir yerde teknik üniversite kurulmasıydı. Ankara Yolu’na bakan kısımda 200 bin metrekarelik bir yer ayrıldı. Orada teknik, uygulama araştırma merkezleri, meslek yüksek okulları olacak. Bir de Selçuk Üniversitesi Teknopark’ın arkasında 1 milyon 700 bin metrekarelik bir arazi tahsis edildi. Toplamda 2 milyon metrekarelik bir arazi tahsis edildi. Bundan sonraki süreçte 2020 yılı içerisinde kampüs alanı içerisindeki fiziki yapılanma nasıl olacak. Fakülte binaları, sosyal tesisler, yönetim binaları gibi tesisler kurulacak. Hocalarımızın da düşüncelerini alacağız. Kampüs alanı projesini hazırlarken bir yarışma da yapmayı planlıyoruz. Proje hazırlandıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı göndereceğiz. Gelecek 15 yılın planını yapın, bize gönderin diye mektup göndermişlerdi. Kampüs yeri ile ilgili görüşmeler yapıldı. Önümüzdeki yıl çalışmalar başlayacak” dedi.

TÜRKİYE’DE 12 TEKNİK ÜNİVERSİTE VAR

Prof.Dr. Babür Özçelik, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “22 yıl Gebze Teknik Üniversitesi’nde görev yaptım. 1997-2018 yılına kadar burada görev yaptım. Türkiye genelinde 12 Teknik Üniversite var. Bunlar arasında Konya Teknik Üniversitesi olarak nerede olacağız? Konya’da 9 tane mühendislik fakültesi var. Hedefimiz mühendislik fakültelerinde en iyiyi başarmak istiyoruz. Savunma sanayisine destek vermek istiyoruz. Sürekli Huğlu ve Üzümlü’deki sanayicilerimizle görüşüyoruz. Neler yapabiliriz? Nasıl destek olabiliriz? Bunları konuşuyoruz. Savunma sanayinin üst düzey yöneticileri KTÜN Akademik Yıl açılışına katıldı. Teknofest’te önemli başarılar elde ettik. Hedef yükseldikçe beklenti de artıyor. Uluslar arası toplantılara katılıyoruz. Öğretim elemanlarımıza çat kapı geleceğim dedim. Rektörlüğümüz şu an kampüse yakın. Sık sık öğretim üyelerimizi de ziyaret edebileceğiz. Sürekli Eğitim Merkezi’ni çok önemsiyorum. Orayı da sık sık ziyaret edeceğim.”

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

Teknik Üniversite olarak üniversite sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Özçelik, “Göreve geldiğimden bu yana 40’ya yakın sanayi kuruluşunu ziyaret ettim. Üzümlü ve Huğlu’daki silah fabrikalarını ziyaret ettim. Neler yapabileceğimizi konuştuk. Konya’da bazı sanayiciler Türk ve yabancı öğrencilerin haftada birkaç gün çalışmasını istedi. Öğrencilerin

alanlarında uzmanlaşmaları için böyle bir eğitim çok iyi olacak. Bu yüzden üniversite olarak üniversite sanayi işbirliğine büyük önem veriyoruz. Bu eğitimler öğrencilerimizin kendilerini yetiştirmeleri için çok önemli.”

Kamu kurumları ile de birlikte çalışmalar yaptıklarını kaydeden Prof. Dr. Özçelik, “Obruklarla ilgili bir araştırma merkezi kurduk. Aselsan ile birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz. BOTAŞ ile yeni bir anlaşma imzaladık. Enerji alanında çalışmalar yapacağız. Karapınar bölgesindeki verimsiz arazileri enerji üreten sahalara dönüştereceğiz. Önümüzdeki 5 yılın strateji planlama toplantısını yaptık. Tüm birimlerden oluşan komisyondan gelen bilgilerle stratejik planlamaları yapıyoruz” dedi.

EMRE ÖZGÜL

img_7615_880x440.jpg

 

img_7617_880x440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.