Kamerun Lideri Biya, Boko Haram'la Savaşan İki Komutanı Görevden Aldı

Kamerun Lideri Biya, Boko Haram'la Savaşan İki Komutanı Görevden Aldı

Kamerun lideri Paul Biya, Boko Haram terör örgü ile çatışan iki üst düzey komutanı görevden aldı. Devlet radyosu, Albay Youssa ve Yarbay Justin Ngonga'nın azledilme nedenine ilişkin detay vermedi. Nijerya'da hükümete karşı silahlı mücadele...

Kamerun lideri Paul Biya, Boko Haram terör örgü ile çatışan iki üst düzey komutanı görevden aldı. Devlet radyosu, Albay Youssa ve Yarbay Justin Ngonga'nın azledilme nedenine ilişkin detay vermedi.

Nijerya'da hükümete karşı silahlı mücadele veren ve sivilleri katleden Boko Haram son aylarda Kamerun'a geçiş yapmıştı. Örgütün Pazar günü Başbakan Yardımcısı Amadou Ali'nin Kolofata'daki evine saldırı düzenleyerek eşini kaçırmaları ve en az üç kişiyi de öldürmeleri ülkede büyük korkuya neden olmuştu.

Görevden alınan komutanların Nijerya sınırında görev yaptıkları ve güvenlik açığından sorumlu tutuldukları belirtildi.

Kamerun lideri Biya, Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Boko Haram'a karşı topyekün savaşa hazır olduklarını dile getirmişti. 200 kız öğrenciyi kaçırarak dünya gündemine oturan Boko Haram, geçen hafta Kamerun'a 3 saldırı düzenlemişti. Örgüt daha önce Kamerun'da Fransız bir aileyi ve Çinli işçileri kaçırmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.