Kameralı Trafik Polisi Görev Başında

Kameralı Trafik Polisi Görev Başında

Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul polisi, asayişi sağlamak ve trafiği düzenlemek için ek tedbirler aldı. Bu kapsamda, İstanbul’un birçok noktasında uygulama yapıldı. Trafik Şube Müdürlüğü’nün trafikte kullanacağı kameralar da basına...

Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul polisi, asayişi sağlamak ve trafiği düzenlemek için ek tedbirler aldı. Bu kapsamda, İstanbul’un birçok noktasında uygulama yapıldı. Trafik Şube Müdürlüğü’nün trafikte kullanacağı kameralar da basına tanıtıldı.

Kurban Bayramı yaklaşırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü de ek önlemler almaya başladı. Bu kapsamda asayiş ve trafikte düzeni sağlamak için uygulama yapıldı. Bayram öncesi Trafik Şube Müdürlüğü’nün kullanacağı kameralar da tanıtıldı. Bütün trafik polislerinin yakasında bir kamera olacağı kaydedildi. Yaklaşık 12 saat kayıt yapabilen kameralarda, kurallara uymayan ya da uymadığını inkar eden sürücüler tespit edilecek.

Bayram öncesi çalışmalar hakkında açıklama yapan Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, söz konusu kameralar hakkında şu bilgileri verdi: “Çekilen görüntüler 90 gün kayıt altında olacak. Niçin gerek oldu? Özellikle alkol uygulamalarında vatandaşlarımızla bazı tartışmalar yaşanıyordu. Vatandaşlarımızın iddiaları oluyordu alkollü olmadıklarına yönelik ya da memurlarımızın kendilerine kaba davrandığını hakaret ettiğini iddia edenler oluyordu. Bunlar mahkemeye taşınıyordu. Bu olayların daha iyi çözüme kavuşması için bu kameraları kullanacağız. Polis kayıt altına aldığını bildirerek uygulamasına başlayacak. Sıklıkla yapılan trafik ihlalleri var. Bunların başında emniyet şeridi ihlali geliyor. Artık cezalar video kamera ile çekimle de uygulanabilecek. Biz bunları araçlarımızın ön konsoluna monte ederek de kayıt yapacağız.”

Bayram öncesi İçişleri Bakanlığı’nın genelge yayınladığını ve trafik polislerinin İstanbul’da izinlerinin kaldırıldığını belirten Alper, “Emniyet Müdürümüzün talimatları doğrultusunda bizler iş başındayız. Trafikte izinler kaldırılırdı. 1500 personelle görev başındayız.” dedi.

İstanbul dışında da ek yerit uygulamasına gidileceğini belirten Alper, “Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nın kararı ile ek şeritler Kocaeli’nde, Düzce’de, Sakarya’da da görülebilecek. Başkanlık, Anadolu’ya gidişte uygunsa ek şerit açın diyor. Dönüşte de ek şerit ihdas edilebilir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.