Kamalak'tan Ahmet Hakan'a saldırıya sert tepki

Kamalak'tan Ahmet Hakan'a saldırıya sert tepki

Kamalak, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a saldırıya ilişkin, "saldırgan köpeği sokağa bırakan sahibi o köpekten daha haysiyetsizdir" dedi.

Basına yönelik her türlü baskı ve tehdidi kınadığını belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Basın alabildiğine özgür olmalı. Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Çok afedersiniz herkes köpeğine sahip çıksın" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Zonguldak'ta milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldı. Konuşmasında Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı sert bir şekilde kınayan Kamalak, "Basına yönelik her türlü şiddet ve baskıyı şiddetle kınıyorum. Herkes köpeğine sahip çıksın, sahip olsun. Eğer saldırgan bir köpeği başıboş olarak bir kimse sokağa bırakıyorsa, emin olun o saldırgan köpeği sokağa bırakan sahibi o köpekten daha haysiyetsizdir, daha şerefsizdir" dedi.

"SORUMLUSU SİZLERSİNİZ"

Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın muhalefeti eleştirirken, 'Sivas'ın doğusuna gidemiyorsunuz' dediklerini hatırlatan Kamalak şöyle devam etti:

"Bunun sorumlusu sizlersiniz. Utanç vesilesini iftihar vesilesi gibi sunuyorlar. Bir kısım vatandaşlarımız bu ülkenin şehit kanlarıyla yoğrulmuş birkaç bölgesine gidemiyorsa bunun vebali günahı kime ait? Oralar bizim değil mi? Bizim ama yaşanmaz hale getirildi. Sayın Başbakanım, Sayın Cumhurbaşkanım bunun sorumlusu sensin. Bunu haykırıyorum. Doğu'da bugün şehitler geliyorsa, bunun vebali sizlerin üzerindedir. Sizsiniz bu ülkeden sorumlu olan. Eğer kıyıya Suriyeli kardeşlerimizin cesetleri vuruyorsa bunun birinci derece sorumlusu sizlersiziniz."

SURİYE ELEŞTİRİSİ

Türkiye'nin Suriye politikasını da eleştiren Kamalak, Cumhurbaşkanı'na daha önce mektup yazarak bu konuda uyarılarda bulunduğunu söyledi.

Kamalak, "Sayın Cumhurbaşkanı'na, 'Siz Amerika ile el birliği içinde eğit-donat politikası uygulamaya karar verdiniz. Kimi eğiteceksiniz? Suriye'de ki muhalifleri. Adam öldürme eğitimi. Peki sizin bu uygulamanız Esad'a da aynı hakkı vermez mi? Şu an Suriye'de muhaliflere gönderilen silahların önemli bir kısmının PKK'nın elinde olduğu, dolayısıyla ülkemizden giden silahların mehmetçiklerimizi şehit ettiği iddia ediliyor. Devlet yönetimi çoluk çocuk işi değildir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.