Kamalak: Şu Son 8 Yıl Yazık Ki Hükümetin De Etkisi İle İsrail'in İşine Yaradı

Kamalak: Şu Son 8 Yıl Yazık Ki Hükümetin De Etkisi İle İsrail'in İşine Yaradı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İsrail'in sözden değil güçten anlayacağını belirterek, "Bir barış gücü kuralım oraya. Yazık ki şu son 8 yıl hükümetin de etkisi ile İsrail'in işine yaradı." dedi. 'Kahrolsun düşman,...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İsrail'in sözden değil güçten anlayacağını belirterek, "Bir barış gücü kuralım oraya. Yazık ki şu son 8 yıl hükümetin de etkisi ile İsrail'in işine yaradı." dedi. 'Kahrolsun düşman, yok olsun düşman, lanet olsun düşmana’ sözlerinin ancak düşmanı şımartacağını ve daha bir küstah hale getireceğini vurgulayan Kamalak, "Hükümetin icraatı bundan ibarettir." diyerek AK Parti hükümetini sert bir dille eleştirdi.

Kamalak, cumhurbaşkanı adayları ile ilgili parti kararını açıkladıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. 'İsrail’in Gazze’ye yönelik Türkiye’nin tepkisinin yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?' sorusuna Kamalak, "Halkın tepkisi farklı, iktidarın tepkisi farklıdır. İçi boş sözlerin hiç kimseye faydası olmaz, icraat lazım, lafa bakılmaz. Bir barış gücü kuralım oraya. Şu son 8 yıl yazık ki hükümetin de etkisi ile İsrail’in etrafı boşaltıldı. Irak üç parçaya bölündü. Türkiye yönetim olarak nerede yer aldı? Küresel emperyalistlerin yanında. Irak’ın üçe bölünmüş olmasının orada bir buçuk iki milyon insanın katledilmiş olması sonuçta kimin işine yaradı? İsrail’in. Kimin aleyhine oldu? Genelde İslam âleminin özelde Türkiye’nin." şeklinde cevap verdi.

'KAHROLSUN DEMEKLE KAHROLMUYOR'

Türkiye’nin dün beraber yürüdüğü ülkelerin bugün Türkiye’yi dinlemediğini belirten Kamalak, "Dün bizi eleştiren, hükümeti alkışlayan basın mensubu vicdan sahibi arkadaşlara sesleniyorum. Türkiye’nin dış politikasını beğeniyor musunuz? İşte gelinen nokta. Kahrolsun demekle kahrolmuyor. İsrail sözden değil güçten anlar. Her kim ki mazlumlara bakıyorsa yukarıdan, eğer inebiliyorsan bir ebabil kuşu gibi yukarıdan, işte o zaman sözün bir anlamı olur. Yoksa ‘kahrolsun düşman, yok olsun düşman, lanet olsun düşmana’ bu sözler ancak düşmanı şımartır. Daha bir küstah hale getirir, hükümetin icraatı bundan ibarettir.” dedi.

'BU TÜR ŞEYLERLE UĞRAŞACAK VAKTİMİZ YOK'

Kamalak, Kıbrıs dönüşünde Türk Hava Yolları tarafından kendisi ve eşine uygulanan tutum ile ilgili ise şunları söyledi: "Bu tür şeylerle uğraşacak vaktimiz yok. Ben bunu devlet ciddiyeti bakımından bağdaşmadığı için Ulaştırma Bakanımıza, Maliye Bakanımıza ve THY Yönetim Kurulu Başkanımıza ilettim." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.