Kamalak: Dünyada Diplomatları Rehin Tutulan Tek Ülke Türkiye’dir

Kamalak: Dünyada Diplomatları Rehin Tutulan Tek Ülke Türkiye’dir

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 43 gündür Selefi Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) rehin aldığı Türk konsolosluğundaki diplomat, emniyet personeli ve onların aileleri olan 49 kişiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Kamalak,...

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 43 gündür Selefi Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) rehin aldığı Türk konsolosluğundaki diplomat, emniyet personeli ve onların aileleri olan 49 kişiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Kamalak, “Dünyada diplomatları rehin tutulan tek ülke Türkiye’dir.” dedi.

Kamalak, partisinin Antalya il teşkilatının düzenlediği iftar yemeğine katıldı. SP lideri İftar sonrası ise partililere seslendi. Parti olarak Ortadoğu’da yaşanan siyasi gelişmeleri 3-4 sene öncesinden haber verdiklerinin ifade eden Kamalak, “Yapmayın dedik. Gelinen nokta gayet açık. Bunda inanmış gönüllerin, samimiyet erlerinin açıkçası hepimizin vebali vardır. Suç vebal ve günah AK Partiye ait değildir. Hepimiz sorumluyuz.” şeklinde konuştu.

Milli görüşten ayrılarak farklı yönlere giden arkadaşlarına da eleştiriler yönelten Kamalak, “Yöneldiler de ne oldu. Açık söylüyorum net konuşuyorum; Filistin’de oluk oluk akan kanda bu kardeşlerimizin vebali, sorumluluğu vardır.” dedi.

Irak savaşında yaşanlarla ilgili olarak konuşan SP lideri Kamalak, AK Parti’nin burada sorumluluğu olduğunu öne sürdü. 1 Eylül 2004’teki Resmi Gazete’de yayımlanan bir tebliğle Türkiye’nin 6 havalimanı ve 7 deniz limanının küresel göçlere, emperyalist güçlerin emrine amade kılındığını iddia etti. Kamalak, “Amerika’dan uçaklarla, gemilerle havalimanlarımıza ve getirilen mühimmat bu limanlardan, havalimanlarımızdan, Türk şoförler vasıtasıyla Amerikalı conilere servis edilmiştir. Neticede Irak şu anda can çekişiyor. Güçsüz, perişan.” diye konuştu.

Kamalak iftar sonrası partililerle birlikte akşam namazı kıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.