Kalp Cerrahı, Berkin Soruşturmasına Tepki İçin 30 Yıllık Mesleğini Bıraktı

Kalp Cerrahı, Berkin Soruşturmasına Tepki İçin 30 Yıllık Mesleğini Bıraktı

Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine tepki için yapılan eyleme katıldığı için hakkında görev yaptığı Yunus Emre Hastanesi yönetimince soruşturma açılan Dr. Muharrem Şenel, 30 yıllık görevini bıraktı....

Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine tepki için yapılan eyleme katıldığı için hakkında görev yaptığı Yunus Emre Hastanesi yönetimince soruşturma açılan Dr. Muharrem Şenel, 30 yıllık görevini bıraktı. Yaşanan duruma tepki amacıyla memuriyetten ayrılan Dr. Şenel, sosyal medya üzerinden büyük destek aldı. Sosyal medyada çalıştığı süre içerisinde çekilmiş fotoğraflarını yayınlayan Dr. Şenel, “Memuriyeti bıraktım ama mücadeleyi bırakmıyorum” şeklinde yazdı.

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görevli Kalp Damar Cerrahı Dr. Muharrem Şenel hakkında, Berkin Elvan ölümüyle ilgili protesto gösterilerine katıldığı gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda soruşturma açılmıştı. Eskişehir’in tanınmış ve başarılı cerrahları arasında yer alan Dr. Şenel hakkındaki soruşturmanın Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin talebi üzerine açıldığı belirtilmişti. Şenel hakkındaki soruşturmanın İl Emniyet Müdürlüğünden gelen yazı ve belgelere dayanılarak yapıldığı kaydedilirken, Dr. Şenel hastane yönetimi tarafından oluşturulacak hekim heyeti tarafından sorgulanacaktı. Ancak Şenel, hakkında açılan soruşturmanın 41. gününde memuriyet hayatına son vererek, emekli oldu.

Yazılı bir açıklama yapan Dr. Şener, hakkında soruşturma açılmasına tepki gösterdi.Soruşturmacı tayin edilen meslektaşın bir savcı edasıyla kraldan daha çok kralcı olarak kamera kayıtlarını savcılıktan istediğini aktaran Dr. Şenel, “Mesai harici, nöbetçi olmadığım bir zamanda yapılan ve demokratik hakkım olan bir yürüyüşü sorgulamaya başlıyor. Bu süreçte, Devlet Hastanesi'nden bizim hastaneye bir kalp ve damar cerrahisi uzmanına ihtiyaç olduğuna dair yazı yazıldığını öğrendim. Araştırdığımda bu isteğin özellikle benim için yapıldığını öğrendim.” ifadesini kullandı.

30 yıllık meslek hayatının 20 yılını, hakkında soruşturma açan Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde geçirdiğini aktaran Dr. Şenel, “Adını koymakta zorlandığım böyle bir olayın ortasında kalmak, yıllardır haklarını savunduğum, bir dönem oda başkanlığını yaptığım meslektaşlarımın bu olayda rol alması beni gerçekten derinden ve yüreğimden yaraladı.” dedi.

Kendisi hakkında yapılanı bir türlü kabullenemediğini aktaran Dr. Şenel, bir damar ameliyatının bile yapılamadığı günlerden her türlü kalp ameliyatının yapılabildiği günlere gelmekte çok büyük emeği ve katkısının olduğunu vurguladı.

Halen süren ve sürecek olan soruşturmanın 41. gününde emekli olduğunu kaydeden Dr. Şenel, şu ifadeleri kullandı: “30 yıllık başarı, gurur dolu devlet memuriyeti hayatıma noktayı koydum. Bu kararı almama sebep olan, sapla samanı karıştıran, iş barışını bozan, başında oldukları kurumu keyfi uygulamalarla zarara uğratan, meslektaş olduğunu unutup kendinden olmayanlara yaşam hakkı tanımayan, kin duyan yöneticilerin, sözleşmelerinin yenileneceği bu günlerde yöneticilik vasıflarının gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bundan böyle toplumun her sorunuyla ilgilenip gerçek, ileri demokratik mücadeleyi sürdüreceğime söz veriyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.