Kalkınma Bakanı Yılmaz Diyarbakır’da

Kalkınma Bakanı Yılmaz Diyarbakır’da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2016 yılı mali destek programları tanıtım toplantısı ve protokol imza törenine katılmak üzere Diyarbakır’a geldi.Bir otelde düzenlenen 2016 yılı mali destek programları...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2016 yılı mali destek programları tanıtım toplantısı ve protokol imza törenine katılmak üzere Diyarbakır’a geldi.

Bir otelde düzenlenen 2016 yılı mali destek programları tanıtım toplantısı ve protokol imza törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, kalkınma ajanslarından bugüne kadar Türkiye genelinde 6 bin proje teklifi yapıldığını söyledi. Bakan Yılmaz, “8 bin 350 projeye ajanslar kanalı ile destek vermişiz. Bu çerçevede eş finansmanla birlikte, yani bizim verdiğimiz destekler ve yararlanıcıların harekete geçirdiği eş finansman ile birlikte 4,3 milyar liralık kaynağı kalkınma amaçlı bir şekilde harekete geçirmiş durumdayız. AK Parti iktidarları döneminde GAP projesine apayrı bir önem verdik. Sadece enerji bölümü ile değil özellikle sulama boyutu, sosyal alt yapı, ekonomik alt yapı, ulaştırma gibi bir çok boyutuyla entegre bütüncül bir program olarak GAP’ı hayata geçiriyoruz” dedi.

Diyarbakır’ı yakından ilgilendiren Silvan Barajı’nın Atatürk Barajı’ndan sonra GAP’ın en büyük sulama projesi olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu projeyi de hayata geçirdiğimizde Diyarbakır yöresinin ekonomisi çok köklü bir şekilde değişecek. Hizmet sektörleri ile birlikte bu yöremizin ekonomisini dönüştüren çok önemli bir proje Silvan projemiz. Maalesef sürekli terör saldırıları ile karşı karşıya. Bu projeye saldıranlar aslında Diyarbakır’ın geleceğine saldırıyorlar. Silvan’ı da Allah’ın izni ile hayata geçireceğiz. Kim ne yaparsa yapsın, inatla ısrarla bu projemizi hayata geçireceğiz. İnşallah önümüzdeki dönem bu klasik GAP’ı büyük oranda tamamlayacağız ve sonuçlarını göreceğiz. Başarımız sizin sahiplenmenize bağlı. Ajansımız çalışmalar yapabilir, ortaya bir takım modeller koyabilir ama Diyarbakır’ın iş dünyası, çiftçisi, akademik dünyası bu projeleri sahiplenirse bunlar başarılı olur. Burada Karacadağ Kalkınma Ajansı ile İŞ-Kur arasında iş birliği programı uygulayacağız. Uygulamalı girişimcilik eğitimleri konusunda bir işbirliği programı. Bu kapsamda 300 girişimcimize eğitim verilecek. Bu bölgemiz için en temel önceliklerimizden biri istihdam."

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.