Kalın'dan Abdullah Gül'e ziyaret açıklaması

Kalın'dan Abdullah Gül'e ziyaret açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, katıldığı bir canlı yayın programında tartışmalara neden olan Gül ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Habertürk televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Orgeneral Hulusi Akar'la birlikte 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ziyaretlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalın, konuyla ilgili soruya ilişkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilgisi dahlinde gittik ama onun talebi üzerine değil." açıklamasında bulundu.

Kalın, Abdullah Gül ile yapılan görüşmede adaylık sürecinin de konuşulduğunu açıklayarak "Gerekli konuları etraflı bir şekilde değerlendirip, tamamen nezaket çerçevesinde" görüştüklerini ifade etti.

"ERDOĞAN'IN BİLGİSİ DAHİLİNDE GİTTİK"

Gül ile nasıl bir şahsi hukuklarınının sorulması üzerine ise Kalın, sözlerine şöyle devam etti:

"Hulusi Paşa'nın bildiğim kadarıyla 40 yıla varan bir dostluğu var Sayın Abdullah Gül ile. İkisi de devletin farklı görevlerine, makamlarına geldikleri zaman da bu ilişkileri devam etti. Ta ki bugüne kadar. Benim de yaklaşık 15 yıldan fazla bir süredir Sayın Abdullah Gül ile bir tanışıklığım ve hukukum var. Bu hukuka binaen yapılmış bir ziyaret."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.