Kaliforniya Solucanları Kartal’a Yayıldı

Kaliforniya Solucanları Kartal’a Yayıldı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün başlattığı “Kırmızı Solucan Gübresi Üretim Projesi” okullar tarafından ilgi görmeye ve desteklenmeye devam ediyor.Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontr...

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün başlattığı “Kırmızı Solucan Gübresi Üretim Projesi” okullar tarafından ilgi görmeye ve desteklenmeye devam ediyor.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje kapsamında, sebze ve meyve atıkları toplanarak, kırmızı Kaliforniya solucanları yardımıyla yüksek verimli gübreye dönüştürme işlemi gerçekleştiriliyor. İlçede vatandaşlara hem ücretsiz kırmızı solucan veriliyor, hem de parklarda, bahçelerde gübre olarak solucan gübresi kullanılıyor. Bu şekilde atıklar değerlendirilerek yüksek verimli gübreler ile daha sağlıklı bir kent hedefleniyor.

Kartal genelinde yapılan çalışmalar doğrultusunda son olarak; Soğanlık Orta Mah. Hasan Ferruh Özgen Anadolu Lisesi, Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi; Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün desteği ile kendi okullarında solucan gübresi projesine başladı. Petroliş Mahallesi Teğmen Burak Evirgen İlkokulu’ndan 40 öğrenci ve 3 öğretmen ise Kartal Belediyesi’ne ait serayı ziyaret etti.

‘Kırmızı Kaliforniya Solucanlarını’ ve solucan gübrelerini inceleyen öğretmen ve öğrenciler, gübrelerin suni gübreler başta olmak üzere birçok doğal gübreden daha güçlü bir performans sağladığını ve aynı zamanda tüm konsantrasyonlarda bitkiler, hayvanlar ve insanlar için tamamen güvenli olduğunu yerinde görme fırsatını yakaladı. Sera ziyaretinden etkilenen okul yönetimi ise doğa dostu projeyi ilerleyen zamanlarda kendi okullarında uygulayacaklarını bildirerek Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e örnek teşkil eden proje için teşekkürlerini sundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.