Kalıcı olamaya çalışıyoruz

Kalıcı olamaya çalışıyoruz

Ribat Eğitim Vakfı Konya Şube Başkanı Muzaffer Büyük, çalışmalarının 14 ülkeye yayıldığını belirterek, bu ülkelerde anlık hizmetten ziyade kalıcı bir hizmet ortaya koymayı amaçladıklarını söyledi.

Konya’da 1980 yılından beri çalışmalarını sürdüren Ribat Eğitim Vakfı, çalışma ve projelerini kamuoyu ile paylaşmak amacıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, vakıf olarak çalışmalarını 3 ana başlık altında yürüttüklerini belirtti. Kamuoyunun kendilerine bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) sıfatı yüklediğini söyleyen Muzaffer Büyük, “Sivil toplum kavramı özellikle 1980 yılında güncellenerek gelişmiştir. Bu kavram öncesinde STK’lar özellikle Avrupa’da devlete karşı bir kurum olarak algılandı. Ancak bu tanım günümüzde demokrasi sözcüğünün basın yayına yüklenmesi açısında önemli bir görev üstlenmiştir. Günümüzde STK, devletin bünyesinde bulunur ve halkın bütün çalışmalarında bulunur” şeklinde konuştu.

 HER YAŞTAN İNSANA KARAKTER EĞİTİMİ

Okul çağındaki çocuklardan evli bireylere kadar her yaştan insana karakter eğitimi vermek amacı ile çalışmalar yaptıklarını kaydeden Büyük, bu amaç ile Ribat Gençlik Derneği adında bir derneklerinin bulunduğunu dile getirdi. Yetişkinlere yönelik çalışmalarını da olduğunu vurgulayan Büyük, “Mahallelerde, evlerde yetişkin hocalarımız sohbet faaliyeti veriyorlar. Kurs eğitimi çalışmalarımızı Kur’an Kurslarımız vasıtası ile yapıyoruz. Bu kurslarda günümüzde en büyük sıkıntı çektiğimiz alan olan eleman yetiştirme, hafızlık eğitimini takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

14 ÜLKEYE YAYILDIK

Ribat’ın çalışmalarının 14 ülkeye yayıldığını hatırlatan Büyük, bu ülkelerde anlık hizmetten ziyade kalıcı bir hizmet ortaya koymayı amaçladıklarının altını çizdi. Filistin, Suriye, Afganistan başta olmak üzere toplamda 14 ülkede çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Büyük, sözlerinin şu şekilde noktaladı: “Bu ülkelerde öncelikle bir külliye kuruyoruz. Kulliyede aşevi, yetim okulu, mescid bulunuyor. Bunların haricinde su kuyusu açma projelerimiz var. Aynı zamanda bu kuyuları açmakla kalmıyor, bu kuyuların bakım ve takibini de yapıyoruz.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.