Kalıcı eserler lazım

Kalıcı eserler lazım

Konya İHH Basın Sorumlusu Mehmet Tanrıkulu, “Dünyanın farklı coğrafyalarında, mağdur bölgelerde yardım dağıtımlarımızın yanı sıra bölge Müslümanlarının uzun süre istifade edebilecekleri kalıcı eserlere ihtiyaçları var” dedi

 İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, hayırseverlerin bağışları ile Pakistan ve Filipinler’de 3 kalıcı eser, camii, yetimhane ve okul inşa ettiriyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, kalıcı eser projeleri kapsamında dünyanın çeşitli bölgelerindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda hayırseverlerin desteğiyle 2016 yılında Güney Asya’da cami, yetimhane ve kültür merkezinden oluşan 9 kalıcı eseri Müslümanların hizmetine sunuldu. Vakıf, Bangladeş’te üç yetimhane ve iki cami, Endonezya’da iki cami, Nepal’de bir kültür merkezi ve Patani’de de bir yetimhane hizmete açtı. Konya İHH aracılığıyla Pakistan Konya İHH Kamil Türk Okulu, Pakistan Konya İHH Eğitimciler Camii ve Moro Konya İHH Kız Yetimhanesi inşaatları ise devam ediyor. Savaş ve doğal afet mağduru bölgelerde acil yardım ve yıkılan bölgelerin imarında çalışmaları destekleyen Konya İHH mağdurların barınma ve eğitimlerini de üstlenerek geleceği inşa etmeyi amaçlıyor.

3-3-004.jpg

KALICI ESERLERE İHTİYAÇ VAR

Konya İHH Basın Sorumlusu Mehmet Tanrıkulu, bölgede kalıcı eserlere ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek , “Dünyanın farklı coğrafyalarında, mağdur bölgelerde yardım dağıtımlarımızın yanı sıra bölge Müslümanlarının uzun süre istifade edebilecekleri kalıcı eserlere ihtiyaçları var. Bölgeye gidildiği zaman en çok talep edilen projeler, kalıcı eser projeleri oluyor. Bu nedenle özellikle Güney Asya bölgesinde; yetimhane, okul, cami ve kültür merkezi gibi projelerle insanların mağduriyetlerini gidermeye gayret ediyoruz” dedi. Tanrıkulu, konuşmasına şöyle devam etti: “Pakistan’da 2005’te meydana gelen deprem ve ardından 2010’da meydana gelen sel felaketinden ötürü binlerce çocuk yetim kaldı. Yetimlerin deprem ve sel sonrasında topluma tekrar kazandırılması süreci de özellikle eğitim kurumlarında meydana gelen zararlar nedeniyle oldukça güç durumda”

3-4-003.jpg

YETİMLERE SAHİP ÇIKILMALI

Savaş ve doğal afet mağduru bölgelerde acil yardım ve yıkılan bölgelerin imarında çalışmalar yürüten Konya İHH’nın  yetimlerin barınma ve eğitimlerini üstlenerek geleceği inşa etmeyi amaçladığını söyleyen Tanrıkulu şöyle konuştu: “Daha önce İHH tarafından inşaatı tamamlanan Khubaib Kolej Külliyesi içerisinde Konya İHH Eğitimciler Camii’nin inşaatı Pakistan’daki zorlu şartlara rağmen devam ediyor. İnşaat tamamlandığında Khubaib Kolej Külliyesi’nde kalan 450 yetim ve öğrenci Konya İHH Eğitimciler Camii’nden faydalanabilecek. Filipinler’in Kotabato şehri çocukların özellikle de yetim çocukların tehlikelere maruz kaldıkları Mindano Adası’ndaki şehirlerden biridir. Ülkedeki adaletsiz sistem nedeniyle okuma fırsatı bulamayan çoğu Müslüman çocukları çevrenin etkisiyle uyuşturucu, kumar ve alkol bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklara yakalanıyor. Tüm bu sorunlardan en çok etkilenenler ise şüphesiz babasını yitirmiş, bakıma muhtaç yetim çocuklar. Çocukların korunması ve eğitimi önemli. Çocukların sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ortam içerisinde eğitim alarak kendi toplumlarına faydalı birer birey olabilmeleri adına adımların atılması; sosyal, eğitim ve kültür alanında hem bu yetimler hem de toplumun geneli için gerekli altyapıların oluşturulması gerekiyor. Bu sebeple Konya İHH Akıncılar Yetimhanemiz çok önemli.”

YETİMHANE UMUT OLACAK

Tanrıkulu, Cotobato City’de inşa edilecek olan bu yetimhane ile önemli bir sorunun çözümüne katkı sağlayacağını belirterek, “Eğitim fırsatından yoksun veya muhtaç durumda olan yetimler inşa edilen bu yetimhane sayesinde eğitim süreci içine dâhil edilerek, onların eğitimli, kendi ayakları üstünde durabilen ve başkalarına da faydalı olabilecek bilinçli birer Müslüman olarak yetişmesine vesile olmak bu projenin esas amacıdır. Yetimhanemiz, yetimlere yuva geleceğe umut olacak” ifadelerine yer verdi.  Pakistan’ın çeşitli zorluklarla mücadele eden bir ülke olduğunu söyleyen Tanrıkulu “Bu zor şartlardan da en çok küçük yaştaki çocukların etkilendiği su götürmez bir gerçek. İhtiyaç sahibi ve yetim çocukların kendilerini sıcak bir ortamda bir ortamda hissetmelerini sağlamak amacıyla bu proje gerçekleştiriliyor. Bu açıdan, Konya İHH Kamil Türk Okulu’muz önemli bir sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. Salih bir neslin inşası için kucak açtığımız çocuklarımız geleceğin öğretmenleri, doktorları, askerleri, anneleri olacaktır” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.