Yasin Köseoğlu

Yasin Köseoğlu

Kaleci bazen herşeydir

Kaleci bazen herşeydir

Futbol 11 kişi ile oynanan bir oyun olmasına karşın, kimi zaman kaleci ve 10 kişi diye adlandırılır. Çünkü her oyuncu arkasını döndüğünde bir ismi bulmasına karşın kaleci arkasını döndüğünde gol yeme riskiyle karşı karşıya kalır. Eğer iyi bir kaleciniz varsa, güvenle arkanıza döner savunma oyuncularınız, rahat oyun çıkarır, güven dolar içi. Tıpkı bu tabirlere uyarcasına bir maç çıkardı İtandje. Cepheden gelen toplarda etkili olduğunu bildiğimiz İtandje, gene insanları yanıltmadı ve 3 kritik top çıkardı. Özellikle Vleminckx’in topunu çıkarması maçtan 3 puan almamızdaki en büyük etkendi.

***

Maçla ilgili gözüme çarpan birkaç önemli detay vardı. Haftalardır eleştirilen Mehmet Güven, daha iyi bir oyun ortaya koydu. Risk almaktan kaçan Mehmet gitmiş, topla dikine oynamaya çalışan, ayağına güven gelmiş bir Mehmet vardı. Sorumluluk artınca futbolcu sıkıntısı artmasına karşın, Mehmet bunu terse çıkardı.

***

Bir başkası Ergun Teber hakkında. Bu futbolcu nasıl isim yapmış anlamaktan güçlük çektim. 90 dakika boyunca hücumsal yönde bir olumlu hareketi olmaması ile birlikte, savunmada da bir çok pozisyonda aksadı. Yasin Öztekin gibi hızlı kanat oyuncusu karşısında tutunamadı. Bir pozisyonda Ergun’un hatasından gol yememiz içten bile değildi ki bu ataktan sonra Uğur Tütüneker Ergun’e kızmaya başladı. ‘’Adamın arkasında dur Ergun’’ diye bağırmalarını biz tribünden duyduk.

***

Bence en önemli detay Ali Turanla ilgili. Sanırım Galatasaray’da oynamış futbolcu ismi hatrına haftalardır şans buluyor. Yoksa bu oyunu Tolga Ünlü ortaya koymuş olsaydı çoktan kesik yemiş yerine yedek oyuncu şans bulmuş olacaktı. Ama ne hikmetse Ali Turan vazgeçilmez adam olmuş. Tolga tribünde maçı izliyor.

***

Yaklaşık maçtan 1 saat önce stada geldim. Maçın başlamasına 15 dakika kala tribünlere göz attığımda taş çatlasın 3000 kişi maçı izliyordu. İçimden geçirdim.’’ Keşke PTT 1.Lig’ de oynasak da tribünler dolu olsaydı.’’ Bu takım bu lige lüks geliyor. Taraftarlarımız bu ligi haketmiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Yasin Köseoğlu Arşivi
SON YAZILAR