Kale Grubu, Çan’da 19’uncu Karo Fabrikasını Açtı

Kale Grubu, Çan’da 19’uncu Karo Fabrikasını Açtı

Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim markalarını bünyesinde barındıran Kale Grubu’nun 57’nci yaşını yeni fabrikayla kutladı. 45 milyon lira yatırımla kurulan ve yıllık 21 milyon metrekarelik karo üretimi kapasitesine sahip Çan’daki...

Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim markalarını bünyesinde barındıran Kale Grubu’nun 57’nci yaşını yeni fabrikayla kutladı. 45 milyon lira yatırımla kurulan ve yıllık 21 milyon metrekarelik karo üretimi kapasitesine sahip Çan’daki 19’uncu kale fabrikasının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Türk sanayisinin duayenlerinden Dr. İbrahim Bodur’un, 27 Temmuz 1957 tarihinde temellerini attığı Kale Grubu’nun, '57’nci Kuruluş Yıldönümü' ve 'Seramik Bayramı' kutlamaları, Kaleseramik Fabrikaları’nın kurulu bulunduğu Çanakkale’nin Çan ilçesinde gerçekleştirildi. Halk oyunları gösterileri, Kaleseramik çalışanları ile yöre halkının çocuklarının sünnet töreni ve Piri Reis seramik sergisinin açılışıyla başlayan törenler, Kaleseramik Fabrikaları’nın havuzbaşı sosyal tesislerinde verilen geleneksel iftar yemeği ile sürdü. İftarın ardından, çocukların sünnet töreni geçişi düzenlendi. İstanbul’un ve Bölgenin seçkin hafızları ve hocaları tarafından Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

Programlar çerçevesinde 19’uncu karo fabrikasının açılış töreni gerçekleştirildi. Kale Grubu yöneticilerinin ev sahibi olarak davetlilere eşlik ettiği kutlamalara; grubun Türkiye’nin her bölgesinden gelen iş ortakları, bayileri, tedarikçileri ve çalışanlarının yanı sıra bölge halkı büyük ilgi gösterdi. Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası Dr. İbrahim Bodur ve Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay törende birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Kale Grubu’nun 5 ile 45 hizmet yılını dolduran 585 personel ve Kale ailesi ile iş ortaklığını sürdüren 24 bayi için kıdem ödülü töreni düzenlendi. Ardından Kale fabrikalar bölgesindeki 19’uncu karo fabrikasının açılışı gerçekleştirildi. 32 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen ve yıllık 21 milyon metrekare karo üretimi kapasitesine sahip yeni Kaleseramik fabrikası için 45 milyon lira yatırım yapıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.