Kalaycı: Şeker fabrikaları zarar etmiyor

Kalaycı: Şeker fabrikaları zarar etmiyor

MHPli vekil Kalaycı, Meclis'te ittifak ortağı AKP'yi ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı yalanladı. Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, şeker fabrikalarının satışı için "zarar ediyor" diyenlere tepki gösterdi.

Türkiye'deki 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Başbakan Yıldırım, geçtiğimiz günlerde "şeker fabrikalarının satışından geri dönüş yok" demişti. Önceki gün basın toplantısında ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şeker fabrikalarının zarar ettiği için satıldığını ifade etti. Dün akşam ise Meclis'te süpriz bir şekilde 2019 seçimlerinde AKP ile ittifak yapan MHP'denKonya Milletvekili Mustafa Kalaycı, şeker fabrikalarının satışına tepki gösterdi. Kalaycı, şeker fabrikalarının zarar ettikleri için satılması yönündeki açıklamaların gerçeğini yansıtmadığını savundu.

"ŞEKER FABRİKALARI ZARAR ETTİĞİ İÇİN ÖZELLEŞTİRİLMİYOR"

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, özelleştirme kapsamında yer alan Ilgın Şeker Fabrikasının kar ettiğine dikkati çekerek, şeker fabrikalarının zarar ettikleri için özelleştirileceği yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Kalaycı, özelleştirmelerde acele edilmemesini ve tüm fabrikaların ayrı ayrı değerlendirileceği teknik bir çalışma yapılmasını istedi.

 

SATILACAK FABRİKA 33 MİLYON KÂR EDİYOR

Milli Gazete’nin, fabrikaların Türkiye’nin milli meselesi olduğu ve satılmaması gerektiği konusunda ısrarlı manşetleriyle kamuoyu oluştu. Sivil toplum örgütleri, siyasiler ve sendikalardan satışlara tepki geldi. Ortaya çıkan neticede satış listesinde bulunan Ilgın Şeker Fabrikası’nın geçtiğimiz yıl 33 milyon kâr ettiği anlaşıldı. Konya’da Şeker-İş Sendikası Ilgın Şube Başkanı Yusuf Yazır, özelleştirilmesi planlanan şeker fabrikaları arasında yer alan Ilgın Şeker Fabrikası’nın ‘2017-218 Pancar Alım ve Pancar İşleme Kampanyası’nda 33 milyon lira kâr elde ettiğini belirtti. Yazır, kâr elde eden bir fabrikanın özelleştirilmemesi, aksine kapasite artırımına gidilmesi gerektiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum