Kâhta Devlet Hastanesi’ne 9 Hekim Atandı

Kâhta Devlet Hastanesi’ne 9 Hekim Atandı

Kâhta Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlyas Öner, Sağlık Bakanlığı 59. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası sonucu belirlenen 3 uzman,6 pratisyen hekimin Kâhta Devlet Hastanesi emrine atandığını açıkladı.Konu ile ilgili açıklamada...

Kâhta Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlyas Öner, Sağlık Bakanlığı 59. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası sonucu belirlenen 3 uzman,6 pratisyen hekimin Kâhta Devlet Hastanesi emrine atandığını açıkladı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Başhekim İlyas Öner, "Kura ile Kâhta Devlet Hastanesi’ne çocuk hastalıkları uzmanı, radyoloji uzmanı ve patoloji uzmanı olmak üzere toplam 3 uzman hekim ve 6 pratisyen hekim ataması yapıldı. Hekimlerin önümüzdeki günlerde göreve başlamaları beklenmekte olup, bu atamalarla birlikte başta acil servis olmak üzere önemli derecede poliklinik hizmetlerinde iyileşme sağlanacaktır. Şu anda hastanemizde 3 dâhiliye uzmanı, 3 çocuk uzmanı, 2 kadın doğum uzmanı, 1 cildiye uzmanı, 1 fizik tedavi uzmanı (geçici görevle), 2 genel cerrahi uzmanı, 2 göğüs hastalıkları uzmanı, 2 kbb uzmanı, 2 kardiyoloji uzmanı, 1 nöroloji uzmanı, 1 ortopedi uzmanı, 1 psikiyatri uzmanı, 1 üroloji uzmanı, 1 radyoloji uzmanı,2 göz hastalıkları uzmanı, 3 anestezi uzmanı olmak üzere 28 klinik uzmanı ile 9 diş hekimi ve 8 pratisyen hekim olmak üzere yekûn 47 hekim sağlık hizmeti vermektedir.” dedi.

Öner, ayrıca; Sincik, Gerger, Samsat ve Göçeri Hastaneleri’nden yapılan acil hasta sevklerinin ve normal hastalarında Kahta Devlet Hastanesi’ne direkt kabullerinin yapıldığına dikkat çekerek, "Çevre hastaneleri de eklediğimiz zaman büyük bir nüfus potansiyeline hizmet veren hastanemizde branş bazında hekim sayısının arttırılması ile sağlık hizmet sunumunun kalitesini de artıracaktır." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.