Kahraman’dan birlik çağrısı

Kahraman’dan birlik çağrısı

27. Dönem TBMM Başkanı, Birlik Vakfı Kurucu Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, Konya’dan Türkiye’ye birlik çağrısında bulundu

27. Dönem TBMM Başkanı, Birlik Vakfı Kurucu Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, Konya’dan Türkiye’ye birlik çağrısında bulundu. Birlik Vakfı Konya Şubesi, geleneksel iftarını Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi havuz başında yaptı. İftar programına konuk olan 27. Dönem TBMM Başkanı, Birlik Vakfı Kurucu Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Konya Şube Başkanı Mehmet Şentürk ve çok sayıda davetlinin katıldığı iftar programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

8-2ismail-kahraman.jpg

Programda konuşan Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Türkiye’de ve dünyada kurulan iftar sofralarının birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirmeye ve kardeş yapmaya vesile olmasını temenni ederek, “50 yıl önce başkanlığını yaptığınız MTTB misyonu, azmi ve dinamizmi gördüğünüz gibi aynen devam ediyor. MTTB, Genç Birlik ve Birlik Vakfı, hiçbir zorluğa ve engele aldırış etmeden çalışmalarına devam ediyor. Surda açtığımız mukaddes gedikler, Müslüman Türkiye’yi düştüğü yerden kaldırmaya, dünyaya tekrar adaleti, merhameti hakim kılmaya, darmadağın edilmiş ümmeti toparlamaya başlangıç olacak inşallah. Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece daha nice başarılara imza atacağız” dedi. Protokolün selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen Kahraman da birlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. 1960 yılında üniversiteye ilk gittiğinde sadece İmam Hatip Lisesi’nde iftar verildiğine dikkat çekerek, bugün artık her yerde iftar verilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Kahraman, Türkiye’nin her geçen gün büyüyen ve gelişen ülke olduğunu kaydetti. 17 büyük ülke içinde yer alan Türkiye’nin bu büyüme ve özgüvenini dünyanın çekemediğine işaret eden Kahraman, “Türkiye’nin başında bir dünya lideri var, Allah uzun ömürler versin. Bizler özgüvenimizi kaybetmeyelim. İnanıyorum ki, daha güzel günlere gideceğiz. Türkiye 1’e 3,5 büyümüş durumda. Dünya bunu çekemiyor. Bir elin parmakları hepsi birbirinden farklı. Parmaklar bilekte nasıl birleşiyorsa biz de böyle bütünüz. Birlik olalım ayrışmayalım, ayrıştırmayalım. Şimdiden bütün İslam aleminin ve Konyalıların Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik ederim” diye konuştu. İsmail Kahraman, Konya programında Birlik Vakfı Konya Şubesi ve MTTB Necip Fazıl Gençlik Merkezi’ni de ziyaret etti.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum