Sabit Horasan

Sabit Horasan

Kafalar kupada

Kafalar kupada

Son haftalarda teknik direktör Aykut Kocaman’a bir haller oldu.

Konyaspor’dan ayrılmak için bahaneler mi arıyor? Anlamıyorum!..

Her yenilginin ardından diline hakemleri doluyor, veryansın ediyor.

Aykut hoca da hakemleri eleştirmek, suçlamak bir alışkanlık haline geldi. Sanki o bildiğimiz Aykut hoca huy değiştirdi.

Bırak hoca bunları, sen çıkacaksın oynayacaksın ve rakiplerle birlikte hakemleri de yeneceksin. Ama, kötü oynuyorsun, takım olarak kendi futbolunu sahaya yansıtamıyorsun, sonra da hakemleri eleştiriyorsun.

Evet, Douglas’a gösterilen ilk sarı kart yanlıştı, buna katılırım. Ama, o penaltıyı Konyaspor’un lehine verse veya vermese ne derdin. Sanırım yer yerinden oynardı  o zaman.

Atiker Konyaspor’un kafasında, Kasımpaşa ile oynanacak Ziraat Türkiye kupası rövanş maçı var. Bunu, Cumartesi günü Alanya maçında bir kez daha gördük.

Oysa, Galatasaray, Trabzonspor, Antalyaspor ve Gençlerbirliği’nin kaybettiği bir hafta da alınacak bir galibiyet çok iyi olacaktı. Kartallar rakipleri yakalama, dahası Avrupa ligine katılma adına avantajı sürdürecekti.

Bu sonuç gösterdi ki, Konyaspor’un Avrupa ligine katılabilmesi için Ziraat Türkiye kupasında final oynamaktan başka çaresi yok. Hatta, muhtemel rakipler Fenerbahçe veya Başakşehir şampiyonlar ligine katılamaması halinde Konyaspor’un finalde galip gelmesi ve kupayı kazanması tek koşul olarak karşımıza çıkmakta.


Atiker Konyaspor’un Alanyaspor ile oynadığı maçı masaya yatıracak olursak, bir dizi  hatalar karşımıza çıkmakta.

İlk dakikalarda takımlar bir birlerini deneyince üstünlük sağlayamadılar.
Konyaspor pas yaparak ilk kez gittiği Alanya kalesinde 9. dakikasında Bajiç ile golü buldu.

Vukoviç’in daha 13. dakikada sakatlanması Konyaspor defans kurgusunda sıkıntı yarattı.

Sahaya iyi yerleşen Atiker Konyaspor Bajiç ile ikinci gol pozisyonunu değerlendiremeyince Alanyaspor’un hızlı ataklarla gelmeye başladığı dakikalarda hakem penaltı noktasını gösterdi. Sonuçta da konuk takım beraberliği sağladı.

Bu gol Alanyaspor’a güven verirken, Konyaspor’u motivasyon olarak geriye çekti. Ancak, devre karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Maçın ikinci yarısına Alanyaspor atak başladı.

Konyaspor’un geride oyun kurmakta zorlanmasından ve orta alandaki sıkıntısından da yararlanan konuk takım golcüsü Wagner Law ile öne geçti.

Pas oyununa döndüğü zaman etkili olabilen Atiker Konyaspor, yenik duruma düşmesine karşın oyunu bırakmadı ve 60. dakikadan sonra gerçek futboluna yönelince  65. dakikada Bajiç ile ikinci golü bularak durumu eşitledi.

Ancak, ceza sahası önünde yapılan gereksiz faulü iyi değerlendiren Alanyaspor tekrar öne geçti

Kalan dakikalarda Konyaspor pas oyunu ile rakibi sıkıştırsa da zaman yetmedi ve sonuçta da Kartallar sahasında beklenmedik bir yenilgi daha alarak rakiplerin kaybettiği hafta da avantajı lehine çeviremedi.

--

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR