Kadro Hakları İçin Soyunan İşçilerden ‘kara Lastikli’ Protesto

Kadro Hakları İçin Soyunan İşçilerden ‘kara Lastikli’ Protesto

Karayolları Genel Müdürlüğü önünde toplanan Türkiye Yol-İş Sendikası üyesi kalabalık bir grup, mahkeme kararına rağmen bünyesindeki taşeron işçilerin kadroya alınmamasını protesto etti. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen kalabalık...

Karayolları Genel Müdürlüğü önünde toplanan Türkiye Yol-İş Sendikası üyesi kalabalık bir grup, mahkeme kararına rağmen bünyesindeki taşeron işçilerin kadroya alınmamasını protesto etti.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen kalabalık bir grup, Karayolları Genel Müdürlüğü önünde toplandı. ‘Taşeron sistemi öldürüyor’, ‘Biz yapıyoruz, biz bakıyoruz, siz satıyorsunuz’ pankartları açan grup, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Kadro hakkımız, söke söke alırız’ sloganları attı. Toplanan işçiler Soma, Ermenek ve İstanbul’daki asansör kazasında hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nı okundu.

'BU ÜLKEDE UYUMA NUMARASI YAPAN SİYASETÇİ, SENDİKACI UYANDIRAMAZSIN'

Dünyanın hiçbir ülkesinde üç sene önce sonlanan Yargıtay kararını uygulamayan bir hükümet olmayacağını aktaran Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, bunun sorumlusunun AK Parti olduğunu söyledi. Atalay, "Bu ülkede uyuyan siyasetçiyi uyandırırsın, uyuyan sendikacıyı uyandırırsın ama uyuma numarası yapan siyasetçi ve sendikacıyı uyandıramazsın. Bu ülkede uyuma numarası yapan kim varsa; başta ben olmak üzere hepimizin uyandırma görevi var." dedi.

Bu meselenin halledilmesi gerektiğinin altını çizen Atalay, bundan sonra sendikacının işyerlerinde, illerde ve bölgelerde yaprağı kıpırdatmayacaklarını dile getirdi.

AĞAR: BİZ ÖLMEDEN BİZE SAHİP ÇIKIN

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, mahkeme kararına rağmen işçilerin halen taşeron sisteminde çalıştırıldığını kaydetti. Siyasi iktidara seslenen Ağar, "Hala bu insanların köle gibi taşeron emrinde çalışmasını mı istiyorsunuz? İşte bu meydanlar ısınıyor. Isınmaya devam edecektir. Biz yıllardan beri bunun mücadelesini veriyoruz. 3 yıldan beri yargının vermiş olduğu kararı uygulattıramıyoruz. Bu siyasi iktidarın ayıbıdır." diye konuştu.

"Bir çalışana yardım etmek için illaki Soma gibi Ermenek gibi başımıza bir belanın gelmesini mi bekliyorsunuz?" diye soran Ağar, "Biz ölmeden bize sahip çıkın" dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Protesto gösterisine katılan işçilerden bazıları üzerlerindeki kıyafetleri çıkarıp, bazıları ise ‘kara lastik’ göstererek tepkilerini dile getirdi. Açıklamanın ardından sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.