Kadir Gecesi'nde Gazze İçin Toplu Dua Edecekler

Kadir Gecesi'nde Gazze İçin Toplu Dua Edecekler

Samsun’un Terme ilçesinde İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıları ve katliamı protesto etmek için Gazze’ye destek yürüyüşü ve toplu dua programı düzenlenecek.    İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto...

Samsun’un Terme ilçesinde İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıları ve katliamı protesto etmek için Gazze’ye destek yürüyüşü ve toplu dua programı düzenlenecek.

    İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek için Kadir Gecesi'nde toplu dua programı düzenlenecek. İlçede yaşayan Samet Durmaz, Barış Bodur ve Candan Tekinaslan’ın sosyal paylaşım sitesi üzerinden başlattığı toplu dua ve destek yürüyüşüne vatandaşın yoğun talep göstermesi bekleniyor.

    İsrail’in dünyanın her yerinde protesto edildiğini belirten ve etkinlik için Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’dan destek talep eden grup üyelerinden Samet Durmaz, "Mahzun ve masum Gazzeli kardeşlerimize vahşice bomba yağdıran İsrail, zulmüne tepkimizi belirtmek ve Terme halkının Filistin’li kardeşlerimizin yanında olduğunu göstermek amacı ile böyle bir organizasyon tertipledik. Terme Belediye Başkanı olarak sizi de aramızda görmek istiyor ve genç, yaşlı, kadın erkek, tüm halkımızı davet ediyoruz." dedi.

    Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Bizler bereket dolu iftar sofralarında bir araya gelirken, Ramazan Bayramı'nı karşılayacak olmanın mutluluğunu yaşarken Müslüman kardeşlerimiz büyük bir vahşet içerisinde hunharca öldürülüyor. İnsanlarımız, masum çocuklarımız, kadınlarımız vahşice katlediliyor. Maddi manevi Filistin’li kardeşlerimizin yanındayız. Bundan böyle Belediyemize ait işletmelerde İsrail mallarının satışını da yaptırmayacağız. Bu zor süreçte Gazze halkına bir nebze olsa da dualarımızla destek vermek için tüm ilçe halkımızla Kadir Gecesi'nde toplu yapılan duaya amin deyip destek yürüyüşü içinde Terme Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.