Kadınlar Pazarı maziyi arıyor

Kadınlar Pazarı maziyi arıyor

Kadınlar Pazarı olarak bilinen Melike Hatun Çarşısı AVM'lerin ve küçük marketleriin sayısının artmasıyla eski günlerini arar hale geldi. Çarşı esnafı ise pazarın yeniden restore edilmesini gerektiğini dile getirdi.

Konya tarihi ile özdeşleşen ve kırsal kesimden gelen kadınların tarlalarında yetiştirdikleri sebzeleri satarak geçimlerini sağladıkları  pazarda kadınlar yer bulamaz oldu. Konya tarihiyle özdeşleşen Kadınlar pazarı, modern kültüre yenik düşmekten korkuyor. Şehir farklı noktalarına açılan büyük marketler, geçimini sürdüren esafın bir adım önüne geçiyor. Şimdi hem esnaf hem de vatandaş, tarihi pazarın iyileştirilmesini, canlandırılmasını bekliyor.

PAZARA YÖNELİM YOK

Melike Hatun Çarşısı esnafı vatandaşın pazara uğramamasından, ürünlerinin elinde kalmasından ve büyük ölçekli marketlerin yapmış olduğu meyve sebze satışından bir hayli şikayetçi.

Çarşı'da esnaflık yapan Bünyamin Kurucu, halkın pazara yönelmemesinin sebebini şu sözerle ifade etti: "Hem geçirmiş olduğumuz 15 Temmuz süreci hem de kurban bayramından sonra halk para harcamaya korkuyor. Fiyatlarda bu yıl artış olmamasına rağmen vatandaş önceki zamanlar gibi pazar alışverişine çıkmıyor.Ayrıca pazar civarında bulunan otobüs durağının kaldırılmasıyla pazar insanlara uzak düşüyor."

RESTORASYON ŞART

Esnaf çarşı binasının göze hitap etmeyen bir hale geldiğini ve turistlere yakın bir yerde olmalarına rağmen tanıtma çalışması yapılmadığı için yabancı sermayeden faydalamadıklarını belirtti.

 Bu konu ile ilgili açıklama yapan çarşı esnafı Abdullah Çalışkan Kadınlar Pazarı olarak hem Mevlana'ya yakın olmamız hem de yüz yılı aşkın tarihimizle önemli bir yere sahibiz. Turistlerin en yoğun olduğu bir bölgedeyiz. Binamız uzun zamandır yıllardır ayakta olduğu için bakıma ihtiyaç duymaktadır. Çarşımız yabancı turistlerin dikkatini çekecek niteliktedir. Tanıtım yapıldığı takdirde dikkit çekecektir.Belediyemizden bu konu hakkında ilgilenmesini önemle rica ediyoruz" dedi.

TOLGA PARLAK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum