Kadınlar Pazarı alarm veriyor!

Kadınlar Pazarı alarm veriyor!

Kadınlar Pazarı olarak bilinen Melike Hatun Çarşısı'ndaki çatlaklar gün geçtikçe büyüyor. 1994 yılında yapılan binada her geçen gün artan çatlaklar esnafı ve vatandaşı endişelendiriyor

Konya'nın Kadınlar Pazarı olarak bilinen Melike Hatun Çarşısı'ndaki çatlaklar, zamanla daha da büyüyor. 1994 yılında yapılan kapalı pazar, alarm veriyor. 3 bölme olarak yapılan pazarda, bölmelerin birleşim yerleri birbirinden ayrılmaya başladı. Melike Hatun Çarşısı esnafı Ramazan Çavuş, çatlakların yaklaşık bir ay önce oluştuğunu belirtti. Çavuş, "Melike Hatun Çarşısı, eski bir çarşı. 1994 yılında yapıldı ve kapalı bir hale geldi. Daha önce açık bir pazardı burası. Ancak 1994 yılında yapılan bu pazar, artık zamanla çürümeye başladı. Ufak bir deprem olduğu takdirde, buranın sağlam kalacağını düşünmüyorum. Bir kaç ay önce bu çatlaklar yoktu. Zamanla gözle görülür hale gelmeye başladı. Şimdi de araları iyice açılıyor" ifadelerini kullandı.

2.20141124100230.jpg

DÜZENLEME SÖZÜ VERİLDİ

Melike Hatun Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Hotamışlıoğlu ise pazarın Bedesten Çarşısı düzenleme projesi içine alındığını söyledi. Düzenleme ile birlikte, Bedesten gibi daha güzel bir görünüme sahip olacağını dile getiren Hotamışlıoğlu, "Kadınlar Pazarı eski bir yapı. Yapılan düzenlemeler ile birlikte şu an güzel bir görünüme sahip. Ancak çevresindeki bütün dükkanlar restore edildi. Hemen dibinde Aziziye Camii müthiş bir görünüme sahip oldu. Ancak Melike Hatun Çarşısı bu düzenlemenin ortasında eski görünümüyle göze batıyor. Buranın da düzenlemesi gerekiyor" diye konuştu.

3.20141124100241.jpg

MODERN BİR GÖRÜNÜME SAHİP OLSUN

Kadınlar Pazarı'nın Bedesten Çarşısı gibi daha modern bir görünüme sahip olmasını gerektiğini sözlerine ekleyen Hotamışlıoğlu, "Büyükşehir Belediyesi ile olan görüşmelerimizde burada bir düzenleme yapılması gerektiğini yetkililere söyledik. Onlardan 'yapacağız' sözü aldık. Ancak aradan çok zaman geçmesine rağmen, henüz bir adım atılmış değil. Belediye seçimlerinden önce de bir çok kez söz aldık. Aradan 8 ay geçti. Geçtiğimiz hafta yine Büyükşehir Belediyesi'ne gittiğimizde, projenin şu anda ihale aşamasında olduğunu söylediler. Umarım verilen sözler tutulur. Çünkü Kadınlar Pazarı alarm veriyor" dedi. Yaz aylarında artan hava sıcaklığının pazarın içinde daha yüksek derecede hissedildiğini, bir soğutma sisteminin gelmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Hotamışlıoğlu, "Yaz aylarında pazarın içinde durmak esnaf açısından zor oluyor. Müşterilerden de sık sık bu konuda şikayet alıyoruz. Ancak bina yapılırken, soğutma düşünülmemiş. Ben başkan olarak, bilir kişileri buraya getirdim. Ama onlar bina yapısının soğutma sistemi kurulması için uygun olmadığın söylediler. Kış aylarında bir sıkıntı yaşanmıyor. Fakat yaz aylarında pazarın içinde aşırı bir sıcak oluyor. Bu konuyu da yetkililerle konuşup, düzenleme kapsamında soğutma sisteminin de olması gerektiğini söyleyeceğiz" şeklinde konuştu.

4-2.20141124100254.jpg

DÜZENLEME DIŞ CEPHEDE OLACAK”

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden aldığımız bilgilere göre, düzenleme sadece dış cephede olacak. Dış cephe düzenlemesi Mevlana Kültür Vadisi Projesi'ne dahil edildi. Ancak henüz pazarın iç cephesi ile ilgili bir düzenleme planı bulunmuyor. Projenin ihalesi henüz yapılmadı. İhalenin önümüzdeki günlerde yapılarak, Melike Hatun Çarşısı'nın daha modern bir görünüme sahip olması planlanıyor. Melike Hatun Çarşısı, restore edilen Bedesten Çarşısı gibi bir görünüme sahip olacak.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum