Kadınlar Hükümeti Göreve Çağırdı

Kadınlar Hükümeti Göreve Çağırdı

Cinayete kurban giden kadınların yakınlarının da katıldığı protesto yürüyüşünde, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Emine Sözüdoğru, "2014 Cinsiyet Eşitliği Raporu'nda Türkiye 142 ülke arasında 125. oldu. Sayın Tayyip...

Cinayete kurban giden kadınların yakınlarının da katıldığı protesto yürüyüşünde, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Emine Sözüdoğru, "2014 Cinsiyet Eşitliği Raporu'nda Türkiye 142 ülke arasında 125. oldu. Sayın Tayyip Erdoğan ileriye götürdüğün bir ülkeyi gör." dedi.

Alsancak Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde toplanan İzmir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve cinayete kurban giden kadın yakınları, protesto yürüyüşü düzenledi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, cinayete kurban giden kadınların resimlerinin bulunduğu dövizler taşıyıp, slogan atarak Talatpaşa Bulvarı önüne kadar yürüdü. Kocası tarafından öldürülen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer de, devletin kadınlara sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN YAKINLARI: SESİMİZİ TAYYİP ERDOĞAN DUYMADI MI KİMSE DUYMUYOR

Baba Zeki Ünlüer, "Fazla bir şey istemiyoruz sadece kadın cinayetlerinden kurtulmak için adalet istiyoruz. Bir kadın bakanlığı istiyoruz. Kimden istiyoruz, AK Parti hükümetinden. Ama AK Parti hükümetinin başında Sayın Ayşenur İslam yok, Ahmet Davutoğlu yok, başka bakanlar yok, sadece Recep Tayyip Erdoğan var. O duymadı mı kimse duymuyor. Böyle Türkiye’de hiçbir bakanın sözü geçmiyor. Bülent Arınç var bir tane, her gün bir tane pot kırıyor. Biz burada bu kadar ölen kadın anamız, bacımız, kızımız kadınlar ölmesin, çocuklar yetim kalmasın analar babalar ağlamasın. Artık yeter diyoruz. 2014 yılında 255 kadın öldürülmüş. Ya bu kadınlar kimin, bu analar kimin, bu bacılar kimin, bizim anamız, bizim bacımız. Buradan hükümete sesleniyorum, Tayyip Erdoğan’a değil, hükümete. Eğer hükümet varsa bu kanunu istiyoruz. Kadın Bakanlığını istiyoruz. Cezalar caydırıcı olsun."

'SAYIN TAYYİP ERDOĞAN İLERİYE GÖTÜRDÜĞÜN BİR ÜLKEYİ GÖR'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Emine Sözüdoğru, "Öldürülen kardeşlerimizin aileleri bugün bizlerle birlikte. Dünya Ekonomik Forumu'nda 2014 Cinsiyet Eşitliği Raporu'nda Türkiye 142 ülke arasında 125. oldu. Sayın Tayyip Erdoğan ileriye götürdüğün bir ülkeyi gör. 2014 yılı ekim ayı sonuna kadar 255 kadın kardeşimiz öldürüldü. 2013 yılında 237 kadın kardeşimizi cinayete kurban vermiştik. Kadın cinayetleri durmuyor gittikçe artıyor. Kadın hareketinin acil talepleri artık zorunluluktur." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.