Kadınlar En Çok Muhasebe Ve Satış Alanında Kariyer Yapıyor

Kadınlar En Çok Muhasebe Ve Satış Alanında Kariyer Yapıyor

Ev bütçelerinin yöneticisi kadınlar, en çok bankacılık ve finans sektöründe çalışmayı tercih ederken en çok muhasebe ve satış alanında kariyer yapıyor.İnsan Kaynakları alanında hizmet veren internet sitesi Kariyer.net’in güncel istatistikleri,...

Ev bütçelerinin yöneticisi kadınlar, en çok bankacılık ve finans sektöründe çalışmayı tercih ederken en çok muhasebe ve satış alanında kariyer yapıyor.

İnsan Kaynakları alanında hizmet veren internet sitesi Kariyer.net’in güncel istatistikleri, kadınların ev ekonomisindeki gücünü iş dünyasında da devam ettiğini ortaya koydu. Eylül sonu istatistiklerine göre üyelerinin neredeyse yarısı (yüzde 47) kadın olan Kariyer.net, kadınların meslek tercihlerini ortaya koydu. Sonuçlar; konu ev ekonomisi olduğunda tek söz sahibi olan kadınların, iş çalışmaya gelince de aynı titizlik ve özenle çalıştıklarını gösterdi. Yine kadın denince akla gelen sektörler arasında yer alan sağlık hizmetlerinin tümünü kapsayan sağlık ve eğitim sektöründeki oranlar en çok tercih edilen ilk 5 sektör arasında.

Diğer yandan giyim alışverişinde liderliği kimseye bırakmayan kadın, iş çalışmaya geldiğinde hazır giyim sektörünü en az tercih ediyor. Hazır giyim sektöründe çalışan kadın oranı yalnızca yüzde 0,52. En çok başvuru yapılan ilk 5 sektör ise şöyle; finans-ekonomi, tekstil, sağlık, hizmet ve ticaret. Kadınların en çok başvuru yaptığı pozisyonlar içinde ise satış ve muhasebe pozisyonları ilk sırada geliyor.

Kadınların mezun oldukları bölümler arasında işletme yüzde 17’lik oranla başta geliyor. Bu bölümü iktisat (yüzde 4), kamu yönetimi (yüzde 3) ve muhasebe (yüzde 2) takip ediyor. Kariyer.net istatistiklerindeki ilginç bir ayrıntı da halkla ilişkiler mesleğinde görülüyor. Kariyer.net’teki kadın adayların mezun oldukları bölümlere bakıldığında, halkla ilişkiler beşinci sırada geliyor. Kadınların en çok tercih ettiği bölümlerden biri halkla ilişkiler. Ancak çalışma hayatında halkla ilişkiler sektörünün sıralaması sonlara düşüyor. Kadın adayların bu sektördeki oranı yalnızca yüzde 0,63.

Kariyer.net istatistiklerine göre kadınların en az tercih ettiği 10 sektör ise şöyle: arşiv yönetimi ve saklama, atık yönetimi ve geri dönüşüm, hayvancılık, dayanıklı tüketim ürünleri, ofis/büro malzemeleri, orman ürünleri, çevre/tarım/ziraat, havacılık, güvenlik.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.