Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda Çeyrek Final Elemeleri Başladı

Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda Çeyrek Final Elemeleri Başladı

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda çeyrek final elemeler karşılaşmaları Ankara Spor Salonu ve Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanıyor.Ankara Spor Salonu’nda oynanan ilk eleme mücadelesinde Kanada, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada...

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda çeyrek final elemeler karşılaşmaları Ankara Spor Salonu ve Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanıyor.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan ilk eleme mücadelesinde Kanada, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada Çek Cumhuriyeti’ni 91-71’lik skorla mağlup etti.

Dengede başlayan mücadelenin ilk bölümünde iki takımda skor üretmekte zorlanmazken, 5. dakikayı Kanada 9-13 önde geçti. Bu bölümde özellikle hızlı hücumlardan kolay sayılar üreten Kanada, Katherine Plouffe ile Shona Thorburn ikilisiyle yakaladığı 9-4’lük seriyle ilk çeyrekte durumu 13-22 yaptı. İkinci periyotta savunmada daha dirençli bir görüntü çizen Çek Cumhuriyeti, Kulichova’nın önderliğinde 3 dakika içerisinde yakaladığı 7-2’lik seriyle farkı 4 sayıya indirdi (20-24). Mola alan Kanada, aranın ardından hücumdaki suskunluğunu bozarken, Fields’ın da sayılarıyla 18.dakikada 11 sayılık farkı yakaladı (26-37). Mücadelenin ilk yarısını Kanada, 32-44 önde kapatarak soyunma odasına gitti.

Karşılaşmanın üçüncü periyotuna da iyi bir giriş yapan Kanada, rakibi karşısında geri adım atmadı. Langlois ile Thornburn’un sayılarıyla hücumları değerlendiren Kanada, savunmada da özellikle rakibinin boyalı alana kolay girmesine izin vermedi. 26.dakikada 42-55’lik skorla 13 sayılık farkı yakalayan Kanada, son 10 dakikalık bölüme de 55-65 üstün girdi. Mücadelenin final periyotunda ilk dakika Viteckova ile Plouffe’un karşılıklı sayılarıyla geçildi. Ön alanda baskılı savunma yapan Çek Cumhuriyeti, Gaudher ile Nurse’ın basketlerine engel olamayınca, fark yeniden 13 sayıya yükseldi (61-74). Son bölümde oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Kanada, maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Kanada’da Kim Gaucher 17 sayı- 7 ribaund- 2 asist, Nirra Fields 15 sayı- 6 ribaund, Katherine Plouffe 13 sayı- 4 ribaund ve Kia Nurse de 12 sayı- 2 ribaund- 2 asistle maçı tamamladı. Çek Cumhuriyeti’nde ise Eva Viteckova 17 sayı- 2 ribaund- 3 asistle takımının en etkili ismi oldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.