Kadınlar, 'Usturanın Sultanları' Lakabıyla Usturayı Eline Aldı

Kadınlar, 'Usturanın Sultanları' Lakabıyla Usturayı Eline Aldı

Girdikleri her sektörde başarılı olan kadınlar, bu kez berberliğe soyundu. Yenimahalle Belediyesi’nin kadınların sosyal hayata katılımını ve meslek sahibi olmasını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu YENİMEK kurslarında, kadınlara berberlik eğitimi veriliy.

Girdikleri her sektörde başarılı olan kadınlar, bu kez berberliğe soyundu. Yenimahalle Belediyesi’nin kadınların sosyal hayata katılımını ve meslek sahibi olmasını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu YENİMEK kurslarında, kadınlara berberlik eğitimi veriliyor. Kursta 'Usturanın Sultanları' lakabını alan kadınlar, hem teorik hem de pratik eğitim alarak erkek berberlerine taş çıkartıyor.

    2 yıldır kadınları usta birer berber yapmak için eğitim veren kurs, geçtiğimiz dönem 'Makasın Sultanları' adıyla 25 kursiyer mezun verdi. Bu yıl ise 23 kadın, 'Usturanın Sultanları' lakabıyla usturayı eline aldı. Dünya Guinness Rekortmeni usta eğitmen Ercan Buyruk’tan ders alan kadınlar, bu alandaki yetenekleriyle de parmak ısırttı.

    Her gün düzenli olarak makas ve ustura çalışması yaparak kendilerini geliştiren kadın berberlerin müşterileri de hiç eksik olmuyor. Çevre esnaf ve mahalle sakinleri, saç ve sakal tıraşı için 'Usturanın Sultanları'nı tercih ediyor. Büyük bir özen ve dikkatle müşterilerini tıraş eden kadınlar, modaya uygun olarak erkekleri görmek istedikleri trendlere sokuyor.

    Kadınların detaycı ve mükemmeliyetçi olduğunu ifade eden usta eğitmen Ercan Buyruk, “Kursumuza katılan kadınlarımız, çok azimli ve bu mesleğe yetenekli. Kursiyerlerimiz Avrupa standartlarında eğitim alıyor ve aldıkları eğitimler neticesinde erkeklere estetik birer görüntü kazandırıyor. Geçtiğimiz yıl mezun verdiğimiz kursiyerlerimizden dükkan açanların sayısı oldukça fazla. Bu da bizi sevindiriyor.” dedi.

    DAMADININ BERBER ÇİLESİNE SON VERDİ

    Makas ve ustura tutuşlarıyla 40 yıllık berberleri aratmayan kadınlar, kurslara eşlerini, oğullarını, damatlarını tıraş etmek için geldiklerini söyledi. “Damadım hiçbir berberin tıraşını beğenmiyordu” diyen Nursel Ataç, bu duruma bir son vermek için kursa katıldığını belirtti. Damadını artık kendisinin tıraş ettiğini ifade eden Ataç, azmiyle “Berberlikte ben de varım.” dedi.

    Hatice Çavdarlı ise eşini tıraş edebilmek için kursa katıldığını ifade etti. “Eşim berbere gitmeye fırsat bulamadığı zamanlar, benden saçını düzeltmemi istiyordu. Ben de bunu bilinçli olarak yapmak istedim” diyen Çavdarlı, eşinin kendisine çok destek verdiğini söyledi.

    Çiğdem Ceylan, elinin bu işe yatkın olduğunu ve bir meslek sahibi olmak için bu kursu seçtiğini söylerken Lütfiye Örs ve Ayşe Çalışırer ise sevdiklerini tıraş etmek, onları hoş bir görüntüye kavuşturmak için berberliği seçtiğini anlattı.

    ŞEHİR DIŞINDAN DA MÜŞTERİLERİ VAR

    İskenderun’da yaşayan ve Ankara’ya her gelişinde tıraş olmak için YENİMEK’li kadınları tercih eden Ahmet Örs, “Güvenerek geliyorum ve çok memnun ayrılıyorum. Kadınlar bu meslekte erkekleri geçer.” dedi. Esnaf Murat Çıbık ise “Tıraş olmak için her zaman buraya geliyorum. Kadınlar çok başarılı.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.