Kadınhanı'na kesintisiz su

Kadınhanı'na kesintisiz su

KOSKİ Genel Müdürlüğü, Kadınhanı ilçesine bağlı Kabacalı, Sarıkaya, Örnekköy ve Bayramlı mahallelerinde sağlıklı ve kesintisiz su hizmeti vermek için başlattığı içme ve kullanma su temini çalışmalarını tamamladı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yıllardır susuzluk, su yetmezliği ve sağlıksız su problemi yaşayan mahalle ve ilçe merkezlerinin, sağlıklı, güvenilir, standartlara uygun ve kesintisiz içme ve kullanma su ihtiyacını gideriyor. İçme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında Kadınhanı ilçesi Kabacalı, Sarıkaya, Örnekköy ve Bayramlı mahallelerinde çalışmalarını tamamlayan KOSKİ, Kabacalı’da 7 litre/saniye, 4 litre/saniye, 3,5 litre/saniye ve Bayramlı’da 4 litre/saniye suyu şebekeye aktararak mahallelerin içme ve kullanma su ihtiyaçlarını gidermiş oldu.

İçme suyu mevcut sondajdan sağlanan Kadınhanı İlçesi Kabacalı Mahallesi’nde, nitrat içeriği açısından zaman zaman farklılıklar gösteren 0.20 litre/saniye debili su temin ediyordu. Bu da mahallenin içme ve kullanma suyunu karşılamada hem yetersiz kalıyor, hem de sağlık açısından riskli görülüyordu. Sondajda suyun azalması neticesi boru ilavesi yapılmış olsa da suda artma sağlanamadı. KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından içme suyu yetersiz olan mahalleye sağlıklı su temini maksadıyla 200 metre derinliğinde sondaj kuyusu açıldı. Sondaj kuyusundan 7 litre/saniye debili sağlıklı su temin edildi. Kuyudan mevcut gömme depoya suyu aktarmak için terfi hattı yapıldı. Sistem işletmeye alındı.

Kadınhanı İlçesi Örnekköy Mahallesi içme suyunu mahalle içerisinde 2010 yılında açılan sondaj kuyusundan karşılamaktaydı. İçme suyundaki nitrat parametresinin yüksek olması nedeniyle suları kimyasal olarak içilmez durumda olan Örnekköy Mahallesi’ne yeterli ve sürekli içme suyu temini için 200 metre derinliğinde sondaj kuyusu açıldı. Sondaj kuyusundan temin edilen 4 litre/saniye debili sağlıklı su şebekeye aktarıldı. Sarıkaya Mahallesi içme suyunu mahalle içerisinde bulunan kuyudan karşılamaktaydı. İçme suyundaki nitrat parametresinin yüksek olması nedeniyle suları kimyasal olarak içilmez durumda olan Kadınhanı İlçesi Sarıkaya Mahallesi’ne yeterli ve sürekli içme suyu temini için 200 metre derinliğinde sondaj kuyusu açıldı. Sondaj kuyusundan 3,5 litre/saniye debili su temin edildi. Kuyu ile depo arası terfi hattı projesi tamamlandı. Proje gereği 4 bin 330 metre uzunluğunda, 90 milimetre çapında, 10 atmosfer üstü basınca dayanıklı, 100 yıl ömürlü polietilen boru döşenerek kuyu devreye alınacak. İçme suyu mevcut sondajdan sağlanan Kadınhanı İlçesi Bayramlı Mahallesi’nde mevcut sondajdan depoya 0.40 litre/saniye debili su aktarılıyordu. Sondajda suyun azalması neticesi boru ilavesi yapılmış olsa da suda artma sağlanamadı. Civardaki sondajların daha derinden su çekmesi sonucu mevcut kuyu askıda kaldığından mahallenin içme ve kullanma suyu yetersiz kaldı. İçmesuyu yetersiz olan mahalleye sağlıklı su temini maksadıyla 200 metre derinliğinde sondaj kuyusu açıldı. Kuyudan elde edilen 4 litre\saniye debili su, şebekeye aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.