Kadına şiddete tolerans yok

Kadına şiddete tolerans yok

Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Meram Rehberlik ve Araştırma Merkezince, Uluslararası Gençlik Merkezi konferans salonunda Meram ilçesinde görev yapan Rehber Öğretmenlere “Kadına Yönelik Şiddette Farkındalık” programı gerçekleştirildi.

Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban’ın açılış konuşması ile başlayan programa, Konya Barosu Kadınlar Komisyonu Başkanı Avukat Ayşe İşleyici, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından Sosyolog Fadimana Özkılıç, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele biriminden Polis Memuru Yücel Kır panelist olarak katıldı. Kadın sorunlarının ve çözüm yollarının konuşulduğu programda Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun “Kadınlar Günü” kutlama mesajının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Dursun Ali Kaban; yaradılışımız ve inancımızın gereği şiddetin her türüne karşı olduklarını dile getirdi. Kadına karşı şiddetle mücadelede eğitimin çok önemli olduğunu, bu bağlamda şiddete sıfır tolerans anlayışının gün geçtikçe daha çok benimsendiğini ifade etti. Bu nedenle katılımcı rehber öğretmenlerin bu konuda sorunlarla ilk karşılaşan meslek elemanları olarak topluma önemli hizmetler sunduklarını belirtti. Ardından Meram RAM Müdürü Mustafa Durlanık moderatörlüğünde panel yapıldı. Mustafa Durlanık da bu anlamlı günde meslektaşlarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek katılımcılara ve panelistlere teşekkür etti. Bu tür çalışmalarla toplumsal farkındalığın ve bilginin artacağını belirtti.

Avukat Ayşe İşleyici, şiddet ve türlerine karşı hukuksal mevcut durum, yasalar çerçevesinde kadın sorunları ve kadın hakları konusunda bilgiler verdi. Şiddete uğrayan her kadına devletin baro vasıtasıyla savunma hizmeti sunduğunu ve hakkını arama konusunda destek verdiğini ifade etti. Polis Memuru Yücel Kır ise adli olaylarda karşılaştıkları sorunlarda ve güvenlik konusunda kadınlara verilen destekten bahsetti. Kır, ayrıca kadınlar arasındaki dayanışma ve paylaşımın şiddetle mücadelede en önemli ihtiyaç olduğunu vurguladı. Sosyolog Fadimana Özkılıç ise kadınların yaşadığı sorunlarda kurumsal olarak verdikleri destek hizmetler ve aldıkları tedbir uygulamaları hakkında bilgiler verdi.  Tüm katılımcılara karanfil takdim edilen program, dinleyici sorularının cevaplandırılmasının ardından ikram bölümündeki karşılıklı istişarelerle sonlandırıldı.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.