Sabit Horasan

Sabit Horasan

Kaçan puanlar

Kaçan puanlar

Torku Konyaspor, en az 1 puan alabileceği bir maçtan daha eli boş döndü.
Sezon başından buyana, geride kalan 9 hafta da Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Sivas deplasmanlarında hak ettiği puanları alamayan Kartallar, Trabzon karşısında da aynı şanssızlığı veya sorunu yaşadı.
Ligde, en kötü başlangıcını yapan ve 8 hafta da galip gelemeyen Trabzonspor karşısında maça iyi başlayan Torku Konyaspor, ilk 15 dakikadaki performansıyla beğeni kazandı. Hasan Kabze ile birde gol atan yeşil-beyazlılar, daha sonraki dakikalarda üstünlüğü Trabzonspor’a kaptırdı. Sonuçta da yenik kapatılan bir ilk yarı.
Maçın ikinci yarısının büyük bir bölümünde Konyaspor oyunu çok iyi kontrol etti, ilk 15 dakikada olduğu gibi iyi pas yaptı ve çok iyi organize olarak Ömer Ali ile beraberlik golünü buldu.
Ama, kaliteli ve deneyimli kadroya sahip olmasına karşın ikinci yarıda 75. dakikaya kadar etkili olamayan, bir tek gol pozisyonu üretemeyen rakibi karşısında aynı direnci son 15 dakika içerisinde gösteremeyen Torku Konyaspor, bireysel hatalar sonucu gelen golle sahadan yenik ayrıldı.
Yazık oldu.
Ligde kaçan her puan ileride aranacaktır. Veya, Torku Konyaspor’un ligdeki konusunda etkin olacaktır. Bu olumlu veya olumsuz olarak değerlendirilebilir.
Tabi ki, üzülmemek elde değil.
Maçı değerlendirecek olursak, şiddetle galibiyete ihtiyacı olan ve yeni bir başlangıç, bir çıkış arayan, teknik kadro değişimiyle de bir hava yakalayan ev sahibi Trabzonspor tecrübesiyle kazanan taraf oldu.
Torku Konyaspor’un direnci yetmedi.
Yenilgide etken olan bir başka nokta ise, orta sahanın yetersiz olması, özellikle de sağ kanadın ilk yarı boyunca aksaması gösterilebilir. Ömer Ali’nin ofansta etkili olmasına karşın defansta Tolga’ya yardımcı olmaması sonucu ilk 45 dakikada sağ kanattan, Trabzonspor’un sol kanadından Yusuf ile gelen Trabzonspor atakları etkili oldu. Üzerinde durulacak en doğru yol ise, takım savunmasının iyi yapılamaması olsa gerek. Bunda orta saha kadar, kanat oyuncuları Ömer Ali ve Torjein geri gelmemesi ve defansın göbeğinde oynayan iki yabancının uyumsuzluğu etkili oldu. Takım direnci ise ayrı bir sorun.    
Torku Konyaspor’da, yeni teknik kadro ile birlikte değişimler olduğu gerçeğini görebiliriz.
Her şeyden önemlisi, bir güven geldi takıma.  Teknik direktör Aykut Kocaman’ın genç futbolcular Tolga ve Ömer Ali’ye şans tanıması hem o futbolculara güven getirdi, hem de gençleri kazanma adına isabetli bir karar oldu.
Eksikler yok mu? elbette ki var. Orta sahadaki sıkıntı giderilir, takım savunması biraz daha iyi yapılırsa Torku Konyaspor’un geleceği konusunda ümitli olabiliriz.
Elbette ki, sakat futbolcuların çok olması takımın gerçek gücünü gösterememesini de olumsuz etkilemekte.
Marica, Rengelov, Recep ve Djalma’nın takıma katılmalarıyla Torku Konyaspor’un gücü daha da artacaktır.  
Kadro olarak eksikler yok mu? tabi ki var. Bunun için de zorunlu olarak devre sonu beklenecek.  
--
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR