Sabit Horasan

Sabit Horasan

Kaçan galibiyet

Kaçan galibiyet

Kadro ve tecrübe olarak kazanması gereken taraf Atiker Konyaspor’du.

Oyunu kontrol eden, her ne kadar da olsa Eze’nin golü dışında net pozisyonlar bulamasa da Konyaspor galibiyete daha yakındı.,

Sezon başından itibaren Atiker Konyaspor’un zamana ihtiyacı olduğunu söyledik. 6-7 haftalık süre verdik.

Ama görülüyor ki, bu dönem yetersiz, Konyaspor’un takım olabilmesi için ligin ilk yarısının bitmesini beklemekte yarar var…

Tabi ki kalan maçları en az kayıpla geçmek kaydıyla.

 

Ligin 6. haftasında iç sahada Akhisar karşısında alınan galibiyetin ardından Avrupa liginde de Portekiz’in Guimares takımını yenerek moral ve güven tazeleyen Kartallar, Malatya karşısında oyuna çok iyi başlamamalarına rağmen ilerleyen dakikalarda oyunda dengeyi sağladılar.

Hatta bununla da kalmayan Konyaspor, başta da dediğimiz gibi kadro olarak rakibine oranla biraz daha iyi alması ve tecrübe farkıyla oyunu kontrol eden taraf oldu.

Yeşil-beyazlılar, 21. dakikada gelişen ilk kombine atakta, Fofana’nın çok iyi pası ve Eze’nin dönerek meşin yuvarlağı kalecinin uzanamayacağı köşeye göndermesiyle öne geçen taraf oldu.

Ligin yeni takımı Malatyaspor her ne kadar golden sonra toparlanmak istese de Konyaspor kontrolü elinden bırakmadı ve rakibe boş alan bırakmayarak Malatyaspor’u uzun top oynamaya yöneltti. 

Maçın ikinci yarısında da kontrolü sağlayan Konyaspor’un oyunu rakip yarı alana yıkmaya çalıştığı dakikalarda biraz toparlanan Malatyaspor Konyaspor kalesinde yakaladığı en önemli atak sonucu golle buluşunca maçta durum 1-1’e geldi. Bu gol Malatyaspor’u cesaretlendirdi.

Ancak, tecrübe olarak daha iyi olan Konyaspor son dakikalarda uzaktan şutlarla rakip kaleyi zorladı. Ama sonuç değişmedi.

90 dakika, sonunda iki takım puanları paylaşırken, doğrusunu söyleyecek olursak, galibiyeti kaçıran taraf Atiker Konyaspor oldu.   

 

Ligde 7 hafta geride kaldı.

Her ne kadar Konyaspor’un. yenilerinin takıma uyum sağlaması ve  yeşil-beyazlıların takım olması için ilk yarı sonunu beklemek gerekiyorsa da yeni transferleri değerlendirecek olursak, çokta iyi şeyler söylemek olası değil. 

Eze takıma biraz daha alışmış gibi. Ama, attığı gol dışında olumlu hareketi yoktu. Musa bir var bir yok. Fofana ile bireysel oyunu tercih ediyor.  Oyuna sonradan giren Malick Evouno ve Manyama’nın varlıkları ile yoklukları belli değildi. Ferhat oyuna sonradan girmesine rağmen yine sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü.

Evet, Mehdi belki de yeniler arasında en iyisi olarak ön plana çıktı Malatya’da. Filipoviç ise Moke’den formayı kaptı gibi. Yeterli mi? değil.

Yine tekrarlıyorum, Atiker Konyaspor için soru işaretleri hala kafaları meşgul etmekte.

Söylenecek söz, yenilerin şu anki oyunları ve yaptıkları katkı göz önünde bulundurulduğunda , bu kadro bu lig için yeterli değil. Kimseyi kandırmayalım. Gerçekçi olalım. 

Transferleri kim yaptı veya kimler yaptırdı bilmiyoruz. İzleme komitesinin rolü ne. Hoca transferde etkili oldu mu? Bu sorular bir an önce yanıtını bulmalı ki, Konyaspor adına sağlıklı kararlar alınabilsin.

 

--

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR