Sabit Horasan

Sabit Horasan

Kaçan balık!...

Kaçan balık!...

Torku Konyaspor, ne yazık ki, Antalyaspor ve Bursaspor maçlarında 5 puan kaçırdı..

Hani derler ya, ‘kaçan balık büyük olur’ diye. Konyaspor için söylenmesi gerekten kelimede tam bu olsa gerek.

Bazı maçlar dersliktir. İyi değerlendirilmesi gerekir.

Bu nedenle, yöneticiler ve teknik adamlar ligin başından buyana oynanan maçları bir bir göz önünden geçirerek yapılan veya yapılmayanları değerlendirmelidirler.

Dahası, bazı maçlardan ders alınmalıdır. Eksikler nelerdi, yapılması gerekenler neler. İşte, Antalyaspor ve Burssapor maçları da bunlara en yakın iki örnek.

Hem Antalyaspor, hem Bursaspor maçlarında Konyaspor forvet oyuncuları son vuruşlarda etkili olabilselerdi inanıyorum ki, bugün Konyaspor 5 puanı daha hanesine yazdıracaktı. Bir başka deyişle gol adamlarının tek vuruşlarda etkili olamaması, kaçan goller Konyaspor’u 5 puandan etti.

Ders çıkarılmalı, çünkü Konyaspor’un yeni sezonda çok iyi bir forvet oyuncusu, forvet arkasında asist yapabilecek kabiliyette futbolculara gereksinimi var. Bu eksiklik giderilmemesi halinde Konyaspor yeni sezonda da gol yollarında sıkıntılar yaşamaya devam edecektir.

Gelelim maça:

Karşılaşmada goller ilk yarıda geldi. Kartallar yedikleri golü adeta Bursaspor’a ikram ederken, Hemen ardından gelen beraberlik golünde ise, H. İbrahim kadar topu akıl dolu bir çabuklukla oyuna sokan Skubiç’i de kutlamak lazım. 

Torku Konyaspor rotasyonlu kadro ile çıkmasına karşın Bursaspor’a oranla daha kontrollü, sabırla mücadele etti ve oyun disiplininden kopmadan topa daha çok hakim olarak rakibine oranla daha çok gol pozisyonu üretti. Ama dediğimiz gibi, gol yollarında etkili bir futbolcun yoksa veya yeterli değilse bu tür sonuçlara da katlanmak zorunda kalacaksınız.

Ligi kafasında bitiren, zaman zaman oyunu sertleştiren Bursaspor karşısında Torku Konyaspor’da tüm futbolcular görevini yaptı.

Kaleci Serkan’dan başlayarak en uçtaki H. İbrahim’e kadar yeşil-beyazlı futbolcular beklenileninde ötesinde bir mücadele örneği verdiler.

En önemlisi de, Torku Konyaspor’da rotasyonlu kadroya rağmen, makinenin dişlilerinde aksaklık yoktu. Sistem takımı olan ve başarısını bir yerde de buna borçlu bulunan Torku Konyaspor’da futbolcular değişse bile mekanizmada sıkıntı olmadı.

Ümit ediyorum ki, kendilerine görev verilen futbolcular bu şansı en iyi şekilde değerlendirmiş ve gelecek sezon için teknik adamlara gereken güveni vermişlerdir.

Beşiktaş’ı şampiyon olmasından dolayı kutluyorum. Emek verdiler, ter döktüler, sahası olmamasına karşın adeta göçebe hayatı yaşadılar ve mutlu sona ulaştılar. Beşiktaş, hak ettiği şampiyonluğu yaşadı.

Torku Konyaspor için lig perdesi bugün kapanacak. 

Sırada Beşiktaş maçı var.

Futbdl severler Konya stadında önemli bir maçta daha tarihe tanıklık edecekler.

Dahası, şampiyon Beşiktaş’ı ağırlayacak Konya. Bu nedenle önemli futbolseverler için.

İyi bir karşılaşma olacağını umut ediyorum. İnanıyorum ki, kendi futbolunu oynayan ve bunu rakibe kabul ettiren Konyaspor, 40 bin kişinin önünde  kazanan taraf olacaktır.

Elbette ki, her zaman olduğu gibi yine centilmence bir maç olması dileklerimizle başarılar Konyaspor’a. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR