Sabit Horasan

Sabit Horasan

Kaçan 7. puan..

Kaçan 7. puan..

Spor’da, Federasyon seçimleri devam ediyor.. Dahası, Federasyonlarda yeni başkanlar, yeni yönetim kurulları Kasım ayı ortalarına kadar belli olacak..
Konya, geçtiğimiz dönemde 3 Konyalı Başkanla ön planda yer almıştı..
Tekvando’da Metin Şahin, Halter’de Hasan Akkuş ve her ne kadar Konya’dan uzak kalsa da Muay Thai de  ise Halil Durna görev yaptı..
Bunlardan Metin Şahin ve Halil Durna hafta sonunda yeniden Başkanlığa seçildiler.. İnanıyoruz ki, Halter’de de Hasan Akkuş yeniden göreve seçilerek güven tazeleyecek.. Geride kalan hafta yeniden Başkanlığa getirilen Metin Şahin ve Halil Durna’yı kutluyor, 4 yıllık görev dönemlerinde başarı diliyorum. Metin Şahin’in rakipsiz olması ve tek aday olarak çıkması da ayrı bir önem arzetmekte Konya adına..
Tabi ki, başkanlarla birlikte Konya’dan bir çok kişi Federasyon yönetim kurullarında görev yapacak. Bu da Konya adına bir kazanç olacak..
c   
Konyaspor’un puan hovardalığı devam ediyor.
Yeşil-beyazlılar, Cumartesi akşamı Samsunspor ile berabere kalarak iç sahada 7. puanını kaybetti.. Oysa, şampiyonluğa oynayacak bir takımın sahasında bu kadar puan kaybetmesi affedilecek bir hata değil.
Ama, ligin başında tanıdığımız 6 haftalık toleransın ardından çıkılan Samsunspor maçında sakatlıklara ve eksik kadroya rağmen ortaya konulan performans, gelecek için umut vermeye devam etti.
Doğrusu, açık futbolu tercih eden ve kazanma adına her şeyi yapan iki takımın mücadelesi nefes kesti.. Hatta, ligin başından buyana geçen 7 haftalık dönemde en tempolu maç oldu dersek de yanılmamış oluruz. Bu nedenle her iki takım teknik adamlarını ve sahada ter döken, emek harcayan futbolcuları da kutlarım.
Torku Konyaspor, şampiyonluk umutlarıyla başladığı ligin daha 7. haftasında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi sonrası 9 puanla orta sıralarda yer alarak yarış için umutlarını kaybetmese de yara aldı.. Tabi ki, daha son sözünü de söylemedi.
7 maçta 12 puan kaybeden Kartallar, Samsun maçında arzulanan futbola yaklaştı denebilir. Ancak, belirli bir bölümlerde ki konsantrasyon eksikliği, iyi oyunu 90 dakikaya yayamamaları sonucu 2 puan uçup gitti.  
Kanat bindirmelerini daha iyi yapan, orta saha futbolcularının takım savunmasına önemli katkıda bulunan, ileride zaman zaman çabuk ataklar geliştirerek pozisyonlar bulan temsilcimiz, İshak’ın sakatlanmasının ardından gerek orta alan ve gerekse savunma kurgusundaki değişiklikler nedeniyle de rakibine de pozisyonlar verdi.
Neca ve Sinan ile iki gol bularak öne geçen Torku Konyaspor,  savunmada tam hazır olmayan ve ilk kez forma giyen, tecrübesiyle iyi niyetle mücadele eden Ali Turan ve Selim’in zaman zaman anlaşmazlığa düşmesi sonucu da kalesinde tehlikeler yaşadı.. Özellikle de Musa Sinan’ın etkili ve çabuk futbolu, buna Musa Aydın’ın da katkı sağlaması sonucu Konyaspor kalesinde biri penaltıdan olmak üzere 2 gol gördü.    
Torku Konyaspor’da Ömer Ali ve Erdal futbollarıyla öne çıkarken, Sinan ise ilk kez golle buluşarak üzerindeki stresi attı. Topu sürekli ileriye taşıyan Ömer Ali de gol atmış olsaydı Konyaspor adına büyük bir kazanç olacaktı, ancak meşin yuvarlak direkten dönünce maçın kaderi de değişti. Bu, karşılaşmanın da kırılma anı oldu denebilir..
Kısacası, iyi maç oldu.. Belki kazanan olmadı, ama her iki takımda futbol adına sahadan kazançlı çıktı.. Maçı izleyenlerde zevkli, kaliteli bir oyuna tanık oldular..
Torku Konyaspor, eksikliklere rağmen, umutlarını ileriki haftalara taşıdı.. Öyle sanıyorum ki, korkmadan mücadele eden, rakibini üzerine giden, cesaretli bir Konyaspor ilerleyen haftalarda kendisine üst sıralarda yer bulacaktır..   
c
Atatürk stadı, maçın Cumartesi olması nedeniyle büyük ölçüde boş kaldı.. Ancak, belirli bir grubun yaptığı tezahürat geçen haftalara oranla daha olumluydu.. Sayıları 50’yi geçmeyen küçük bir grubun ise yapmış olduğu küfürlü, olumsuz tezahürat hem Konya’ya, hem de Konyaspor’a yakışmadı.
Bilet konusu gündeme getirildi tezahüratta.. Şayet,. Bir gruba belirli kişilerce bilet temin edildiyse, bu çok yanlış. Sezon başında, TSYD tarafından düzenlenen “sporda şiddet yasası” konulu semineri Konyaspor yöneticileri izlemiş olsalardı, bunun sakıncalarını görebilirlerdi.. Çünkü, bu ileride olumsuz olarak kendilerine dönecektir.  
Ama, her şeye rağmen, belirli bir taraftar grubuna bilet verilmiş olsa bile, bu diğer grubun küfür etmesine yeterli neden değildir..
Zor bir dönem geçiren Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ve yönetim kurulu hangi koşullarda görev yapıyor, herkes az çok biliyor. Hiç kimse bu olumsuz tezahüratı hak etmemiştir.. Hangi grup olursa olsun, aklını başına toplamalı. Çünkü, bundan zarar gören Konya ve Konyaspor olacaktır..  
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR