Kaçak Su Kullanımına Karşı 'Su Barışı Projesi'

Kaçak Su Kullanımına Karşı 'Su Barışı Projesi'

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kaçak su kullanımının önüne geçmek amacıyla ‘su barışı’ projesi başlattı. Projeye kapsamında, kaçak su kullanan kişiler, belediyeye kendiliğinden başvurmaları halinde cezalar uygulanmayacak.    Büyükşehi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kaçak su kullanımının önüne geçmek amacıyla ‘su barışı’ projesi başlattı. Projeye kapsamında, kaçak su kullanan kişiler, belediyeye kendiliğinden başvurmaları halinde cezalar uygulanmayacak.

    Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamayla, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından hayata geçirilen ‘Su Barışı’ isimli proje hakkında bilgiler verildi. Kaçak olarak su kullanmanın, Türk Ceza Kanunu'na göre suç olarak kabul edildiği, kaçak su kullananlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve yüksek miktarlarda para cezası verildiği anımsatılan açıklamada, insanların cezai yaptırımlarla karşılaşmadan abone olmalarını teşvik etmek amacıyla projenin yaşama geçirildiği belirtildi. Proje çerçevesinde abone olmadan kaçak su kullananlar hiçbir ceza alınmadan kayıtlı kullanıcı olarak sisteme alınacağı anlatılan açıklamada, sayaç olmadan su kullanan kişilere kaçak kullanımlar için uygulanan para cezasının yarısının tahsil edileceği bildirildi.

    Açıklamada, şöyle denildi: "Sahada yapılan tespitlerde bazı vatandaşların sayaç takılı olduğu halde abonelik işlemlerini yapmadıkları, bazı vatandaşların ise hiç abone kaydı olmadan su tükettikleri görülmüştür. Ancak bu arada gönüllü bir şekilde gelip abone olan kişilere, ön ödemeli sayaç takmaları halinde bazı teşvikler getirilmesi için Su Barışı Projesi oluşturulmuştur. Su Barışı Projesi, Ağustos ayı MASKİ Genel Kurulu'na sunulmuş ve kabul edilmiştir. Proje çerçevesinde gönüllü bir şekilde gelip abone olunması ve ön ödemeli sayaç takılması halinde sayaçlı ancak abonesiz su kullanan vatandaşlardan sadece sayaç üzerindeki tüketim bedeli alınacak ve herhangi bir kaçak para cezası alınmayacaktır. Sayaçsız bir şekilde içme suyu kullanan vatandaşlar gönüllü bir şekilde gelip abone olmaları ve ön ödemeli sayaç takmaları halinde kesilecek kaçak su para cezasının yüzde 50’si alınacaktır. Böylece vatandaşlarımız hem az bir bedel ödemiş olacak, hem de hapis cezasıyla karşılaşmayacaktır."

    Su Barışı Projesi'nin yıl sonunda biteceği belirtilen açıklamada, "Bu süreçte kaçak su ekipleri de çalışmalarına devam edecek ve kaçak su kullananlar hakkında parasal ve kanuni müeyyideler devam edecektir. Vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için 31 Aralık 2014 tarihine kadar gönüllü olarak MASKİ Genel Müdürlüğü’ne başvurarak abone olmak için su barışından yararlanmaları önemle istirham olunur. Bu tarihten sonra yapılacak gönüllü başvurularda bu indirimlerden yararlanılamayacaktır." denildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.