Kaburga Ve Göğüs Kafesindeki Şişliklere Dikkat

Kaburga Ve Göğüs Kafesindeki Şişliklere Dikkat

Medicana Konya Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Serdar Özkan, “Göğüs kafesi üzerinde oluşan şişlikler kemik tümörünün habercisidir” diyerek dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Kontrolsüz bölünen vücut hücrelerinin ortaya çıktıkları doku veya organ içerisinde kitlesel olarak büyümeleri soncunda oluşan şişliklerin, kemik tümörünün habercisi olabileceğini kaydeden Op.Dr. Özkan, "Göğüs kafesinde şişlik, kaburgalar üzerinde ağrılı kitleler, daha önce hissedilmeyen şişlikler, eğilip doğrulurken, hareket ederken, nefes alıp verirken göğüs kafesinde ağrı duyulmasında bu tür durumların habercisi olabilir. Bu tür şikayeti olan hastaların, hemen bir doktora başvurarak gerekli tetkiklerinin yaptırılmasını önermekteyiz. Gecikmiş tanılarda sağlam vücuda tümörün yayılması nedeniyle hastalık ileri boyutlara taşınacak ve tedavi tam olarak gerçekleşmeyecektir. Hastalara bu konuda temkinli olmalarını öneriyoruz” dedi.

Göğüs kafesinde kaburga kaynaklı kemik tümörlerinin ender olduğunu belirten Op.Dr. Özkan, “Oldukça agresif seyreden bu tümörlerin tedavisi, cerrahi olarak yapıldıktan sonra, sık aralıklarla takip edilmelidir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.