Kabe'nin Tarihini Öğrenmek İsteyen, Mekke'deki Bu Müzeye Geliyor (Özel)

Kabe'nin Tarihini Öğrenmek İsteyen, Mekke'deki Bu Müzeye Geliyor (Özel)

Mekke'de Arafat öncesi kutsal yerleri ziyaret eden hacı adaylarının izinle ziyaret ettiği mekanlardan birini de Kabe-i Muazzama Müzesi oluşturuyor. Resmi adı Harameyn-i Şerifeyn İmar Müzesi olan Kabe Müzesi'nde Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'ye...

Mekke'de Arafat öncesi kutsal yerleri ziyaret eden hacı adaylarının izinle ziyaret ettiği mekanlardan birini de Kabe-i Muazzama Müzesi oluşturuyor.

Resmi adı Harameyn-i Şerifeyn İmar Müzesi olan Kabe Müzesi'nde Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'ye ait bazı eserler ile tarihi fotoğraflar yer alıyor. Müzede en fazla dikkat çeken eserlerin başında, Osmanlılar zamanında kullanılan tekerlekli ahşap minber geliyor. Müzede yine Osmanlılardan kalma Kanuni Sultan Süleyman dönemine ait minber başlığı, Sultan Murad tarafından yaptırılan Hacerülesved mahfazası, Abdülmecid döneminde yapılan Kâbe'nin ahşap sandukası, 3. Murad tarafından yapılan Mescid-i Nebevi minberinin kapısı da dikkat çeken eserler arasında.

Eski Kabe kapıları, bütün ziyaretçilerin hatıra fotoğrafı çektirdiği eserlerin başında yer alıyor. Eski Zemzem kuyusu etrafındaki demir muhafazalar da yine müzede saklanıyor. Müzenin duvarlarını ise eski Kabe-i Muazzama ve Medine-i Münevvere fotoğrafları süslüyor. Cam mahfazada ise Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'nin ışıklı maketleri yer alıyor.

Hacı adayları, müze ziyaretlerini gruplar halinde randevulu sistemle yapabiliyor. Şanlıurfa Viranşehirli Ali Ebcik de müzeyi ziyaret edenlerden biri. Kutsal topraklara 8. kez geldiğini anlatan Ebcik ve köylüsü Ahmet Ağar, Arabistanlı bir rehber eşliğinde müzeyi gezerek bilgi aldıklarını dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.