Judo Milli Takımı Avrupa Şampiyonasına Gidiyor

Judo Milli Takımı Avrupa Şampiyonasına Gidiyor

Fransa'nın Montpellier kentinin ev sahipliğindeki Avrupa Judo Şampiyonası, 24-27 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Fransa'nın Montpellier kentinin ev sahipliğindeki Avrupa Judo Şampiyonası, 24-27 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. Fransa yolculuğuna yarın başlayacak Türkiye kafilesi sekiz sporcu ile madalya arayacak.

Judoda dünya şampiyonası ile birlikte yılın en önemli organizasyonu sayılan Avrupa şampiyonası, 24 Nisan Perşembe günü Fransa'nın Montpellier kentinin ev sahipliğinde başlıyor. Bu dev organizasyon için 8 Nisan'dan bu yana kampta olan milli judocular yarın saat 15.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Fransa'ya hareket edecek.

42 ülkeden yaklaşık 350 sporcunun madalya arayacağı şampiyonada Türkiye'yi erkeklerde 60 kiloda Ahmet Şahin Kaba, 66 kiloda Sinan Sandal, 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu ve Bayram Ceylan temsil edecek. Kadınlarda ise 48 kiloda Sümeyye Akkuş ve Dilara Lokmanhekim ile +78 kiloda Gülşah Kocatürk ve Kübra Kara Türkiye'nin madalya umudu olacak.

GEÇEN YIL İKİ MADALYA KAZANMIŞTIK

Türkiye, geçen yıl Budapeşte'de düzenlenen Avrupa şampiyonasında Ebru Şahin ve Belkıs Zehra Kaya ile bronz madalya kazanmıştı. Ancak sakatlık nedeniyle bir süredir minderden uzak kalan ve halen tedavileri devam eden Ebru ile Belkıs bu yıl Avrupa şampiyonasında yarışamayacak.

Buna karşın geçen yıl Budapeşte'de beşinci olan Sümeyye Akkuş ve Gülşah Kocatürk Fransa'ya giden kafilede yer alıyor. Geçen ay Samsun'da yapılan ve zorluk derecesi Avrupa şampiyonası ile yakın olan Grand Prix'de bronz madalya kazanan Sümeyye ve Gülşah, formda ve moralli gidecekleri Fransa'dan bu kez madalya ile dönmeyi hedefliyorlar.

AVRUPA BASINI 'DİLARA'YA DİKKAT' DİYOR

Türkiye'nin şampiyonadaki madalya umudu olan isimlerden biri de 48 kiloda yarışacak Dilara Lokmanhekim.

2012'de 23 yaş altı Avrupa şampiyonu olduktan sonra 2013'te uzun süreli sakatlık nedeniyle minderden uzak kalan Dilara, yeni sezona oldukça iyi başladı. Afrika Açık'ta ve Tiflis Grand Prix'de üçüncü olan ve eski formuna yaklaştığı gözlenen Dilara için Avrupa basını, "Şampiyonada takip edilmesi gereken genç yeteneklerden" ifadesini kullanıyor.

HASAN VANLIOĞLU 2011’DE ÜÇÜNCÜ OLMUŞTU

2011'de İstanbul'da düzenlenen Avrupa şampiyonasında üçüncü olan Hasan Vanlıoğlu da Montpellier'ye formda gidiyor.

Samsun Grand Prix'de 73 kiloda zorlu rakipleri geçerek bronz madalyaya uzanan Hasan, 2011'deki başarısını Fransa'da tekrarlamaya uğraşacak. Hasan ile aynı sıklette mücadele edecek Bayram Ceylan da 2013 yılı sonundan bu yana yükselen grafiğini Fransa'daki şampiyonaya da taşımak isteyecek.

Samsun Grand Prix'deki beşinciliği ile alkış alan Sinan Sandal ise Fransa'da 66 kiloda podyum görmeye çalışacak.

KAFİLEDE İKİ 'GENÇ' VAR

Avrupa şampiyonasına giden kafilede yer alan Ahmet Şahin Kaba ve Kübra Kara ise büyükler yaş kategorisinde yeni yeni yarışmaya başlayan isimler.

Geçen yıl gençlerde Avrupa ikincisi, dünya üçüncüsü olan Ahmet ve yine geçen yıl gençlerde Avrupa ikincisi olan Kübra'yı şimdi Fransa'da daha zorlu bir sınav bekliyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.