Jirinovski: Yatırım Karşılığında Kktc'yi Tanıyalım

Jirinovski: Yatırım Karşılığında Kktc'yi Tanıyalım

Rusya aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski, Batı’nın yaptırımlarına karşılık Moskova’yı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) tanımaya çağırdı.Rus televizyonunda canlı yayına katılan Jirinovski,...

Rusya aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski, Batı’nın yaptırımlarına karşılık Moskova’yı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) tanımaya çağırdı.

Rus televizyonunda canlı yayına katılan Jirinovski, Türkiye ve İran ilişkilerine önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Muhabirin, “Rusya Batı yaptırımlarına nasıl karşılık verebilir?” sorusu üzerine Jirinovski, “İran ile ticari ilişkileri artırmamız lazım. Türkiye ile ilişkileri geliştirmeliyiz. Şöyle bir tanınmayan devlet var, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Gelin tanıyalım onu. Bu durumda Türkler müthiş şekilde memnun olacak. Bakınız Erdoğan, Obama ile artık konuşamıyor. Obama Boeing uçağının (Ukrayna’da) düşmesiyle ilgili bizi de suçluyor. Azerbaycan’la iyi ilişkiler sayesinde Türkiye ile ilişkilerimiz daha iyi olur.” şeklinde yanıt verdi.

ALİYEV İYİ LİDER, BABA ALİYEV İSE BÜYÜK POLİTİKACI İDİ

Rus politikacı, Moskova ve Kiev arasındaki gergin ilişkileri bağlamında Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri arasında Azerbaycan’ın Moskova ile ilişkilerini örnek vererek övdü. Azeri Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in politikalarını oven Jirinovski, “Baba Haydar Aliyev’i şahsen tanıyordum. Büyük politikacı idi. Azeri halkı bugün de doğru tercihini yaparak İlham Aliyev’i cumhurbaşkanı seçti. Azerbaycan başarılar sağlıyor! Ülke kalkınıyor. Azerbaycan gelecekte Gümrük Birliği’ne üye olabilir. İki ülke yöneticileri arasında ilişkiler mükemmel. Azerbaycan diğer eski Sovyet cumhuriyetlerinden farklı olarak Rus diline saygıyla yaklaşıyor. Azerbaycan’da Rus karşıtı siyasi parti de yok.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.