Jirinosvki: “soykırımın” 100. Yıldönümünü Kremlin Salonunda Yapalım

Jirinosvki: “soykırımın” 100. Yıldönümünü Kremlin Salonunda Yapalım

Rusya’da yaşayan Ermeniler, 24 Nisan sözde Ermeni 'soykırımı' vesilesiyle Moskova’nın merkezinde protesto gösterisi yaptı.

Rusya’da yaşayan Ermeniler, 24 Nisan sözde Ermeni 'soykırımı' vesilesiyle Moskova’nın merkezinde protesto gösterisi yaptı.

Moskova’nın Krasnaya Presnaya Meydanı'nda düzenlenen gösteriye, yaklaşık 300 kişi katıldı. Rusya Ermenileri Birliği ve Rus-Ermeni İşbirliği Dostluk Derneği’nin organize ettiği gösteriye, Rus aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski de katıldı.

“Hiç bir şey unutulmayacak, hiç bir şey affedilmeyecek!”, “Batı Ermenistan, Ermenistan topraklarının onda dokuzu”, “Soykırımlı Türkiye’nin Avrupa’da yeri yok!”, "Türkiye ve Azerbaycan = Ermeni soykırımı” ifadelerinin yer aldığı pankartlar açan Ermeni göstericilerin Türkiye karşıtı tişört giymesi dikkat çekti.

JİRİNOVSKİ: ARTIK SIRA TAZMİNATTA

Gösteride konuşma yapan Jirinovski, bugün Türkiye ve ordusunun farklı bir yapıda olduğunu ifade etti. Jirinovski, “Ben yaklaşık 1 ay önce Türkiye’de idim. Cumhurbaşkanı ve milletvekilleriyle görüştüm. Onlar soykırımı tanımaya korkuyor. Çünkü tanımanın ardından sonraki aşama tazminat. Bu ise muazzam para. Dolayısıyla gelecek planlarımızı beraber düşünelim. Soykırımın 100. yıldönümünü büyük bir alanda Kremlin konser salonunda yapalım. Tarih tekrarlanıyor. 1915 yılında bir gecede Türk 'faşistler' Ermenileri kesti. Bugün de Ukraynalı faşistler Rusları kesiyor. Bugün ABD ve Rusya karşı karşıya. Olayları ABD kışkırtıyor. Türkiye ise ABD’in müttefiki.” iddiasında bulundu.

ERMENİLER AĞRI’YA GÖÇ ETMELİ

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan İrina adlı bir Rus kadın, “Ben dünya elçisiyim. Sibiryalıyım. Ermeni halkıyla dostluğum 30 yıl öncesinde başladı. Daha önce Türk elçiliğinin önünde gösterilere katıldım. Bence insan doğduğu yerde yaşamalı. Ermeniler de Ağrı dağının eteğine göç etmeli ve orada yaşamalı.” önerisinde bulundu.

Ofeliya Petrosyan adlı Ermeni bir kadın da, “Ben tiyatroda yapımcısı olarak çalışıyorum. Soykırımı anmak için buraya geldik. Gelecek yıl 100. yıldönümü. Bu acımız bize atalarımızdan kaldı, unutamayız.” şeklinde konuştu.

Gösteride Ermeniler Türkiye aleyhine sloganlar attı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.