Jeoloji hayatın her alanında

Jeoloji hayatın her alanında

JMO Konya Şubesi Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Yrd. Doç. Dr Ali Can Öztürk, jeoloji mühendisliğinin önemli bir meslek olduğunu ve hayatın her alanında yer aldığını söyledi

Jeoloji Mühendisleri Odası 9. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurul'da tek liste ile seçime girildi.Makine Mühendisleri Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen 9. Olağan Genel Kurulu başladı. Jeoloji Mühendisleri Odası'nda 9. dönem yönetim kurulu ve delege listesi, seçim için onaya sunuldu. Genel Kurulda ilk olarak divan kuruldu.  Seçimde tek aday 8. dönem Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Fetullah Arık oldu. Arık, babasının vefatından dolayı genel kurul toplantısına katılamadı.

5-2.20160213142642.jpg

TEK LİSTEYLE SEÇİME GİDİLDİ

Yönetim Kurulu adına Başkanlığı 8. dönem  2. Oda Başkanı Yrd. Doç. Dr Ali Can Öztürk yaptı. Öztürk, yönetimde yer aldıkları süreç içindeki çalışmalarından ve oda olarak bundan sonra gerçekleştirecekleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Öztürk, Jeoloji Mühendisliğinin önemli bir meslek olduğunu ve hayatın her alanında yer aldığını belirtti. Jeoloji Mühendisliğinin üretilen projeler anlamında diğer mühendisliklere göre farklı olduğunu dile getiren Öztürk, “3 boyutun ötesinde önceden kesin olarak kestirilemeyen zamanı ve mekanı da kapsayan dört hatta beş boyutlu tasarımlar yapmak ve tabiatın sunacağı süprizleri de ek bir boyut olarak hesaba katmak zorunda olan çok boyutlu bir meslektir. Şubat 2014'ten bu yana geçen iki yıllık süre içinde gerek bölgemiz gerekse ülkemizde çok önemli gelişmeler olurken, Konya Şube etkinlik alanımızda da mesleğimizi ve meslektaşlarımızı yakından ilgilendiren çok gelişme oldu. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi 2014-2016 dönemi içinde de Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi olarak; odamızın kurumsal yapısının sürdürülebilirliliği adına birçok bilimsel, mesleki, teknik, eğitsem ve sosyal projeler ürettik. Dönem içerisinde oda üye ,öğrenci sanayi, üniversite ve basın ile etkileşimin daha sıcak ve samimi bir şekilde geliştirilmesi için çaba gösterdik. Konya, Karaman ve Aksaray'ı kapsayan etkinlik alanımızda genel olarak üyelerimizin ve serbest büro sahibi, ücretli çalışan ve işsiz meslektaşlarımızla toplantılar düzenleyip ve sorunları ile yakından ilgilenerek çözüm yolları aradık. Jeoloji Mühendisliğinin temeli olan şubemiz, öğrenci üye örgütlülüğü Konya Jeogenç ile birlikte birçok teknik, eğitsel ve sosyal etkinlik yapılmış oyup, öğrencilerimizle tanışma ve kaynaşma toplantıları düzenlenmiş, ağaç dikme etkinlikleri gerçekleştirilmiş, sertifikalı kurs ve seminerlerin yanı sıra meslektaşlarımızın tecrübelerini öğrencilere aktarması sağlanmıştır. Hep birlikte daha nice başarılı çalışma dönemlerine ulaşmak ümidi ile yeni dönemde şekillenecek Şube Yönetim Kurulumuz şimdiden hayırlı olsun” dedi.  Bugün yapılan oylamanın ardından yeni dönemdeki Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı ve yönetimi belli olacak. Merhaba Gazetesi olarak  Şube Başkanı  Doç.Dr. Fethullah Arık'ın babasına rahmet,  tüm yakınlarına sabır niyaz ederiz.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.