Japonya’daki Yanardağ Patlamasında Ölenlerin Sayısı 48’e Yükseldi

Japonya’daki Yanardağ Patlamasında Ölenlerin Sayısı 48’e Yükseldi

Geçtiğimiz günlerde Japonya’da Ontake yanardağının patlamasından sonra ara verilen kurtarma çalışmalarına bugün yeniden başlanıldı. Toplam 12 kişinin daha cansız bedeninin bulunmasıyla beraber ölenlerin sayısı 48’e yükseldi. Japonya’da...

Geçtiğimiz günlerde Japonya’da Ontake yanardağının patlamasından sonra ara verilen kurtarma çalışmalarına bugün yeniden başlanıldı. Toplam 12 kişinin daha cansız bedeninin bulunmasıyla beraber ölenlerin sayısı 48’e yükseldi.

Japonya’da Ontake yanardağının patlaması sonucu pazar gününe kadar 36 kişinin cesedine ulaşılmasıyla sonuçlanan arama kurtarma çalışmalarına bugün yeniden başlanıldı. Zehirli gazdan dolayı bir süre ara verilen çalışmalara polis, asker ve itfaiyeden oluşan yaklaşık bin kişilik arama kurtarma ekibi, helikopterlerin de desteğiyle hız verdi. Son edinilen bilgilere göre 12 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Böylelikle yanardağ patlamasından sonra ölü sayısı toplam 48’e yükselmiş oldu.

Öte yandan yetkililer, patlama sırasında 327 kişinin Ontake dağına çıkmak için kayıt yaptırmış olduğunu açıkladı. Dağda hala kayıp birçok kişinin olabileceğinden endişe ediliyor. Japonya Başbakanı Şinzo Abe, kurtarma çalışmaları için hükümetin her türlü yardımda bulunacağını söyledi.

Japonya’da meydana gelen patlama, son 88 yılın en ölümcül yanardağ patlaması olarak kayda geçti. 1991 yılında ülkenin güneydoğusunda yaşanan faciada, 43 kişi hayatını kaybetmişti. Ülkenin kuzeydoğusundaki Hokkaido adasında 1926’da meydana gelen yanardağ patlaması sonucu ise 144 kişi hayata veda etmişti.

Ontake, Japonya’nın ikinci en yüksek aktif yanardağı olarak dikkat çekiyor. 7 yıl önce küçük hareketlenmelerin yaşandığı yanardağda, en son 1979 yılında patlama olmuştu. Japonya dünyanın en aktif deprem ülkelerinden biri olmasına rağmen, 1991’den bu yana volkan patlamaları sonucu adada hiçbir ölümcül vaka yaşanmamıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.