Japonya Kayseri’den Kök Hücre Alacak

Japonya Kayseri’den Kök Hücre Alacak

Erciyes Üniversitesi bünyesinde kurulan Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi'nde (GENKÖK) üretilen kök hücre ürünleri yurtdışındaki bazı ülkelere ihraç edilmeye başlandı. Merkez, bu doğrultuda Japonya ile başlatılan ve olumlu sonuçlanan...

Erciyes Üniversitesi bünyesinde kurulan Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi'nde (GENKÖK) üretilen kök hücre ürünleri yurtdışındaki bazı ülkelere ihraç edilmeye başlandı. Merkez, bu doğrultuda Japonya ile başlatılan ve olumlu sonuçlanan görüşmeler neticesinde kök hücre ihracı yapılacak. Japon firma, bir süre GENKÖK Merkezi'nde üretilecek bütün ürünleri bir yıl boyunca satın alacak.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, merkezde kök hücreden üretilen ürünlerin ihracı ile ilgili öncelikli hedeflerinin Kafkas, Ortadoğu ve Balkan ülkeleri olduğunu belirtti. Prof. Dr. Keleştemur, “Daha sonrada Avrupa ülkelerine kök hücre ürünleri ihraç edeceğiz. Şuan Japonya ile anlaşma içerisindeyiz. Belli bir müddet bütün ürünlerimizi Japon bir firma satın alacak. Bunlar çok önemlidir. Bir müddet sonra dünyadaki birçok yere satacağız. Daha çok tanınması gerekiyor. Kayseri denildiğinde uluslararası tanınan bir şehir değil. Erciyes Üniversitesi tanınmıyor. Türkiye denildiğinde İstanbul, Antalya gibi iller akla geliyor. Bundan sonra bilim denildiğinde ilk akla Kayseri ve Erciyes Üniversitesi akla gelecek.” dedi.

Merkezin temel amacının tedavi amaçlı hücre üretmek olduğunu aktaran Prof. Dr. Keleştemur, Türkiye’nin en büyük merkezlerinden birisine sahip olduklarını ifada ederek, şuana kadar 50 hastaya tedavi amaçlı hücre ürettiklerini ve hepsinin de şifa bulduğunu belirtti. Prof. Dr. Keleştemur, şu bilgileri verdi: “Hastaların bir çoğu kemik iliği nakili yapılan, nakil sonrasında da hasta aldığı hücreye karşı reaksiyon gösteriyordu. Yani alerji yapar. Bu alerjiye dikkat etmezseniz hasta hayatını kaybedebilir. Biz kök hücreyi bunun için veriyoruz ve tedavi görüyor. Kök hücre elinizdeki bir tedavi aracıdır. Alerjiyi kontrol etmek için kullanırken başka bir alanda yüzdeki kırışıklıkları, kesilmiş olan ve belden aşağı tutmayan hastanın sinilerini tedavi etmek için kullanılırsınız. Doğru hasta ve doğru zamanda tedavi ile hasta şifa bulabiliyor.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.