Japonya Güvenlik Danışmanı Güney Kore'ye Gitti

Japonya Güvenlik Danışmanı Güney Kore'ye Gitti

Japonya'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Yachi Shotaro'nun resmi görüşmelerde bulunmak amacıyla bugün Güney Kore'yi ziyaret ettiği bildirildi. İlk önce Koreli mevkidaşı Kim Kwan-jin ile görüşeceği bildirilen Yachi'nin, daha sonra Kore Dışişleri...

Japonya'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Yachi Shotaro'nun resmi görüşmelerde bulunmak amacıyla bugün Güney Kore'yi ziyaret ettiği bildirildi.

İlk önce Koreli mevkidaşı Kim Kwan-jin ile görüşeceği bildirilen Yachi'nin, daha sonra Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se ile bir araya geleceği kaydedildi.

Japonya güvenlik danışmanın ziyaretinin amacının, bir türlü çözümlenemeyen tarihi sorunları karşılıklı müzakere etmek ve Japonya'nın iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirmek amacıyla ülkenin Başbakanı Shinzo Abe ile Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin görüşmesine zemin hazırlamak olduğu belirtildi.

Japonya'nın Güney Kore'ye karşı İkinci Dünya Savaşı sırasında işlediği iddia edilen savaş suçlarını kabul etmemesi ve iki tarafın Dokdo (Takeshima) adası üzerinde hak iddia etmesi Tokyo ile Seul arasındaki ilişkilerin düzelmesine engel teşkil etmektedir.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.