Japon Parkı yeni evli çiftlerin mekanı oldu

Japon Parkı yeni evli çiftlerin mekanı oldu

Japon Kyoto Parkı düğün fotoğrafı çekimleri için olmazsa olmaz haline geldi. Genç çiftler düğün fotoğrafları için Japon Kyoto Parkı'nı tercih ediyor.

Japon Kyoto Parkı düğün fotoğrafı çekimleri için olmazsa olmaz haline geldi. Genç çiftler düğün fotoğrafları için Japon Kyoto Parkı'nı tercih ediyor. Hafta sonları 40'a yakın çift, profesyonel fotoğrafçılar eşliğinde düğün fotoğrafı çekiniyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Japonya'nın Kyoto şehri ile kardeş şehri ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla yapılan park, farklı mimari yapısıyla ziyaretçi akınına uğruyor. 36 bin metrekare alana kurulan park, şehrin çekim merkezlerinden biri haline geldi. Konya ile Kyoto arasında kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla yaptırılan Japon Kyoto Parkı, Türk - Japon dostluğuna hizmet etmesinin yanında şehrin turizmine de önemli katkı sağlıyor. Japon mimarisine uygun olarak yapılan parkta göletler, peyzaj düzenlemeleri, taş ve ahşap köprüler, Japon bitkileri, bambu su oyunları dikkat çekerken; Japon kültürüne uygun ikramların yapıldığı kafeterya da büyük ilgi görüyor. Kullanım alanı 500 metrekare olan kafeteryada misafirlere gün boyu kahvaltı hizmetinin yanında Japon mutfağının geleneksel lezzetleri sunuluyor.

3-2-024.jpg

JAPON KÜLTÜRÜNE GÖRE YAPILDI

Parkın etkileyici ve ferah atmosferinde sunulan hizmete Konyalılar ve yabancı misafirler büyük ilgi gösteriyor. Parkın inşaat döneminde Japon kültürüne uygunluğu konusunda Kyoto Belediyesi ile sürekli görüş alışverişinde bulunularak, zaman zaman Kyoto'dan Japon mühendisler gelerek incelemelerde bulundu. Japon mimarisi ve kültürüne uygun olarak yapılan parkta 4 bin metrekarelik gölet, Japon bahçesi, kamelyalar, seyir terasları, taş ve ahşap köprüler, taş fenerler, küçük adalar, Japon mimarisine uygun 3 giriş kapısı, doğal tepeler, bambu su oyunları, kuru bahçe, Japon ağaç ve bitkileri ile çay evi bulunuyor. Japon mimarisi ise Konyalı vatandaşların ilgisini çekiyor. Pek çok vatandaş Japon kültürünün izlerini barındıran yapıların önünde fotoğraf çekiniyor.

ÇİFTLER AKIN EDİYOR

Japon kültürünün izleri düğüncülerin de ilgisini çekti. Düğün fotoğrafları için stüdyoları tercih eden çiftler ise şimdilerde Japon Kyoto Parkı'na gidip fotoğraf çekinmeyi tercih ediyor. Park hafta sonları adeta gelinliğe bürünüyor. Hafta sonları parka yaklaşık evlilik hazırlığındaki 40 çift geliyor. Zaman zaman çiftler diğer fotoğraf çekinenleri beklemek zorunda kalıyor. Çiftler, doğal güzellikler içerisinde çekilen fotoğrafları daha güzel bulduklarını, bunun için japon parkını tercih ettiklerini ifade ediyor. Pek çok düğün fotoğrafçısı da ekmeğini bu parktan çıkarıyor. Park artık düğün fotoğrafçılarının uğrak yeri oldu.

Düğün Fotoğrafçısı Enver Yıldız, çiftlerin artık doğal güzellikleri tercih ettiğini ve Japon Kyoto Parkı'nın en çok tercih edilen yerlerden biri olduğunu ifade etti. Yıldız, Parkta özellikle Japon kültürüne ait yapıların, köprü ve bitkilerin fotoğraf çekimi için ideal olduğunu ve parktaki figürlerden dolayı çiftlerin ilgisini çektiğini belirtiyor.

Japon Kyoto Parkı yetkilileri ise parka mimari yapısından dolayı şehir içi ve dışından gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Özellikle şehir dışından gelen vatandaşlarımız burayı görmeden gitmiyor. Park düğün fotoğrafı çektirmeye gelenlerle dolup taşıyor. Özellikle cumartesi pazar günleri parkın gelin ve damatlarla doluyor. Park adeta düğün yapanlar için olmazsa olmaz hale geldi. Evlenecek gençler, burada fotoğraf çekinmeden düğüne gitmiyor” dedi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.